CHP referandum sonuçlarını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, dün akşam düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile 16 Nisan referandum sonuçlarını değerlendirirken, propaganda sürecinde yapılan çalışmaları da partililer ile paylaştı.

CHP referandum sonuçlarını değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından dün akşam Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Başkanı Suna Göçengil, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen konuşmacı olarak katılırken, yaklaşık 150 kişilik partili de toplantıya katılım gösterdi. Açılış konuşmasını İlçe Başkanı Suna Göçengil yaparken, sonrasında Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen; referandum süresince yönetimleri ile birlikte yaptıkları çalışmaları partililerle paylaştı. Konuşmaların ardından basına kapalı şekilde devam eden toplantıda partililer ile yönetimin soru cevap kısmına geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, şunları söyledi:

“Değerli yol arkadaşlarımız

Ülkemizin rejimini, demokrasimizin geleceğini ve Türkiye’nin kaderini etkileyecek tarihi bir halk oylamasını yaşadık.

Ülke genelinde İktidar partisinin uyguladığı bütün baskılara, devlet olanaklarının fütursuzca kullanılmasına, Hayır diyenlerin propaganda hakkının çoğu zaman engellenmesine rağmen halkımız yüksek irfanıyla Hayır yönündeki iradesini ortaya koydu. Ülke genelinde en az iki kişiden biri ‘Hayır’ diyerek halkımızın bu rejim değişikliğini istemediğini gösterdi. Bu oran Silivri ilçemizde yeni anayasa yani bu rejim değişikliğini istemediğini %60 ‘Hayır’ diyerek gösterdi.

16 Nisan günü yapılan halk oylaması demokratik ilkelere, hukuka ve adalete uygun bir şekilde gerçekleştirilmedi. Birçok yerde halkımızın sayımlara nezaret etmesi engellendi. Kapalı oy kullanımı, açık sayım ilkesi ihlal edildi. YSK tarafından kanunun çok açık hükmüne aykırı olarak alınan kararla halk oylamasının meşruiyetine gölge düşürüldü.

16 Nisan tarihinde yapılan Cumhuriyet tarihimize ‘Mühürsüz Seçim ‘ olarak geçecek olan referandumun öncesinde sürecinde ve sonrasında gerek sandıklarda gerekse YSK kararlarıyla ortaya konan hukuksuzluk sonucu ne yazık ki milli iradeye darbe yapılmıştır.”

Göçengil’in açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Silivri Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen de yönetimleri ile birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıda partililer ile soru cevap kısmına geçildi.