CHP'li gençler proje toplantısında bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları 24 Ekim Cumartesi akşamı Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirdikleri toplantı ile Cumhuriyet Halk Partisinin gençlere adadığı seçim bildirgesinde gençlere neler vaat edildiğini konuşmak üzere bir araya geldi.

CHP'li gençler proje toplantısında bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisinin seçim kampanyası kapsamında yayınlanan reklam filmlerinin gösterimiyle başlayan gecenin sunuculuğunu Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Utku Yiğit Yılmazer yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım seçim bildirgesini gençlere adıyoruz sözünden yola çıkan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen “Genel Başkanımız bu seçim bildirgesini biz gençlere adadı. Onun deyimiyle bu seçim bildirgesinin ana omurgasına gençler oluşturuyor. Umudumuz ve geleceğimiz olan gençler oluşturuyor. Biz gençler yarının umudu olmakla beraber bugünün de ortaklarıyız. İktidar gençlere hep sen sus, dedi ve yıldırmaya, sindirmeye çalıştı. CHP iktidarında gençlerimizi baş tacı yapacağız, onlara önce sen konuş, diyeceğiz. Gençlerimize iktidarımızda söz vereceğiz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu baskıya karşı direnen, söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diyen gençlere adadı bu seçim bildirgesini. Ali İsmail'lere, Özgecan'lara adadı bu seçim bildirgesini. Merdiven altı atölyelerde karın tokluğuyla çalışan on binlerce gence adadı seçim bildirgesini. Taşeron işçisi olarak çalışan gençlere adadı seçim bildirgesini. Çöpten kâğıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan, Soma'da, Ermenek'te, yerin yüzlerce metre altında yaşamını yitiren genç maden işçilerine adadı seçim bildirgesini. Teröre kurban verdiğimiz gencecik fidanlarımıza adadı bu seçim bildirgesini. İşsiz gençlerimize adadı seçim bildirgesini. TOMA'lara, biber gazlarına karşın, polis barikatlarının önünde, elinde gülle, karanfille bekleyen, kitap okuyan, yarattığı mizahla bir diktatöre diz çöktüren gençlere adadı bu seçim bildirgesini" diye konuşmasına başladı.

Cumhuriyet Halk Partisinin gençlere neler vaat ettiğini slayt gösterimiyle birlikte anlatan Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, İş garantili eğitimden, Taşeron işçilerinin tamamının kadrolu olacağına, Asgari ücretin iktidarlarında net 1500 lira olacağından, İş buluncaya kadar gençlerden borçların tahsil edilmeyeceğine, Pasolig ve YÖK’ün kaldırılacağından, Lise Kart uygulamasına geçilip, İkinci öğrenim dâhil tüm harçların kaldırıcılığına kadar Cumhuriyet Halk Partisinin seçim bildirgesi içerisinde yer alan projelerden bahsetti.

Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen’in proje sunumunun ardından söz alan İlçe Başkanı Suna Göçengil’de gençlere hitap etti. İlçe Başkanının konuşmasının ardından son olarak söz Silivri Belediyesi Başkanı Özcan Işıklar’a verildi. Işıklarda gençlere hitap ettikten sonra geçtiğimiz haftalar seçimle göreve gelen CHP Gençlik Kolları Yönetimi örgüte tanıtıldı. İlçe Başkanı Suna Göçengil, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen ve seçilen yeni yönetim kurulunun birlikte poz vermesinin ardından. Gençlik Kollarına bağlı Halkçı-Liseliler’inde Başkan ve yönetiminin tanıtıldığı toplantı fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Toplantı sonu açıklama yapan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, “Toplantımıza katılanlara teşekkür ediyorum, verimli bir toplantı olduğu kanaatindeyim. Genç arkadaşlarım bu toplantıdan aldığı bilgilerle seçimlere giderken önümüzdeki son bir haftada Cumhuriyet Halk Partisi gençlere ne vaat ediyor onları çevrelerine aktaracak ve destek isteyecek. Toplantımızı kısa tutmak zorunda kaldık, çünkü toplantımızın olduğu akşam 5 mahallemizde gençlerimizin asker geceleri vardı. Daha fazla geçe bırakmadan Danamandıradan, Selimpaşaya bu genç arkadaşlarımızın gecelerine katılmak zorundaydık. Başından beri dediğimiz gibi biz CHP’li gençler olarak askerlerimizin her zaman yanlarında olduk, olmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.