CHP'ye Çanta'da yoğun ilgi

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla buluşmaya devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, Çanta'da kahve toplantısı gerçekleştirerek parti politikaları hakkında bilgiler verdi.

CHP'ye Çanta'da yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, gündüz ev ziyaretlerine akşam da kahvehane ziyaretlerine tüm hızıyla devam ediyor. Çanta’da kahve toplantısı yapan CHP İlçe Örgütüne mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. CHP İstanbul 3. Bölge Adayları Özgür Karabat ve Taşkan Uysal ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, parti politikaları ve seçim beyannamesi hakkında vatandaşlara bilgi verdi. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Devrim Uzun’un açılış ve selamlama konuşmalarıyla başlayan toplantıda, İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ile CHP Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu. 

Karabat: “Bizim efendimiz köylü olacak, başkası değil!”

CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özgür Karabat gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye artık yeni bir döneme hazırlanıyor. Cumhuriyetin kurucu iradesi, yeniden iktidara geliyor. Artık bütün kaygılar yok oluyor cumhuriyet adına, demokrasi adına, laiklik adına, hukukun üstünlüğü adına yeniden iktidara geliyoruz. Bu saydığımız değerler, CHP’nin misyonu, tarih boyunca hiç vazgeçmediği değerleri. CHP artık sadece eleştiren değil, sadece geçmişe sahip çıkan değil, aynı zamanda geleceği yaratacak olan projeleriyle bir parti oldu. Biz yoksula yardım edeceğiz dedikçe, biz emekliye yardım edeceğiz dedikçe, biz çiftçiye mazotu 1,5 TL vereceğiz dedikçe Ankara’dakiler hop oturup, hop kalkıyor. Bizim efendimiz köylümüz olacak, başkası değil bu inançla çalışmaya devam edeceğiz.” 

Uysal: “Biz ne Recep Bey ile, ne de Davutoğlu’yla uğraşmıyoruz..”

Gerçekleşen toplantıda konuşan CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Taşkan Uysal: “Kendi ürettikleri hiçbir şey olmadığı için, vaatlerimiz ile ilgili bize ‘parayı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Sen gemiciklere, özel yatlara, uçaklara nereden buluyorsan biz oralardan alacağız, halka vereceğiz! Bu bizim namus sözümüzdür. Biz ne Recep Bey ile ne de Davutoğlu’yla uğraşmıyoruz. Bizler çiftçinin dertleriyle uğraşıyoruz, bizler taşeronlaşmayla, bizler orman köylüsünün sorunlarıyla uğraşıyoruz. Taşeronlaşmayı kaldıracağız, devlet şirketlerle, taşeronlarla yürütülmez. Bayramlarda iki maaş ikramiye vereceğiz. Çiftçiye mazot 1,5 TL olacak. Hepsini hayata geçireceğiz. Bu ülke yaşanacak bir ülke olacak. Abbas yolcu gidiyor. Sonları göründü. 7 Haziran bu ülke için güzel bir başlangıç olacak” dedi. 

Işıklar: “7 Haziran’da hesap soracağız”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çanta’da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Devletin çivisini çıkardılar. Fakirleşme, yoksulluk giderek artıyor. Yoksulluğu, çaresizliği, fakirliği sürdürülebilir, sürsün gitsin, bunda siyasi bir rant edeyim diye düşünen bir anlayış, yoksulu ancak yönetir, yok edemez. Biz hem refah, hem demokratik, doğuştan getirdiği hak ve hukuku sonuna kadar kullanabilen, kendi inandığı değerlere saygı gösterebilen, özgür, çağdaş, modern, karnı doyan, kendi kendini ifade edebilen toplum düzeni istiyoruz. Emekliye iki tane fazla maaş, ilk defa 14 maaş! Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. Kırsal alanda çalışanları 30 yaşına kadar sosyal sigortasını ödeyeceğiz. Yani toplumda yarattıkları yoksullaşmanın, bu fakirleşmenin bir evin tamiri gibi restorasyonunu yapacağız. CHP Genel Başkanımız sizden 4 yıllık süre istiyor, sadece 4 yıllık. 7 Haziran’da hesap soracağız. Bu seçim belki son virajlardan bir tanesi. Cumhuriyet tarihinde yapılmış bütün seçimler çok önemli bu seferki çok daha başka bir öneme sahip. Ya var olacağız, ya da yok etmek isteyene fırsat vereceğiz. Halkı karşısına alan, TOMA’larla, biber gazlarıyla sindirmeye çalışan, köylüsünü, çiftçisini yok sayan, madencisini koruyamayan, doktorunu koruyamayan, savcısını koruyamayan, türbesini koruyamayan, işçisini taşeronlaştırarak köle gibi kullanan bu anlayışa 7 Haziran’da güzel bir cevap vereceğiz.”