Erdoğdu: 'Gülen de Öcalan da yardımcı olabilir!'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları'nın organize ettiği 'Birinci Vazifeye Çağrımızdır' toplantısı, Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Aykut Erdoğdu'nun referandum süreci ve sonrasında doğabilecek durumu özetlediği konuşması, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Erdoğdu, verdiği örnekte ise yeni anayasanın partili cumhurbaşkanına tanıyacağı haklar içinde 'Fethullah Gülen de Abdullah Öcalan da yardımcı olabilir' dedi.

Erdoğdu: 'Gülen de Öcalan da yardımcı olabilir!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları’nın organize ettiği “Birinci Vazifeye Çağrımızdır” konulu toplantıya yoğun ilgi vardı. Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Silivri’nin tüm mahallelerinden özellikle gençlerin katılım gösterdiği toplantıyı yaklaşık 350-400 kişi takip etti. Toplantının yapıldığı esnada Beşler Sucuk Firması da salon önünde katılımcılara sucuk ekmek dağıttı.

Açılış konuşmasını Berker Esen yaptı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun videosu ile devam etti. Video sonrasında toplantının açılış konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen yaptı. Toplantıda kendilerini yalnız bırakmayan partililere teşekkür eden Esen, Silivri’deki genç seçmenlere ulaşma ve onları bilgilendirme amacında olduklarını belirtirken, örgütlü mücadelelerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğdu, süreci özetledi

Esen’den sonra sahneye Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu çıktı. Erdoğdu, söyleşi havasında geçen konuşmasında salonu dolduran vatandaşlara referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi. Erdoğdu, konuşmasını Periscope üzerinden canlı yayın yapmak için katılımcılardan onay aldıktan sonra, “Bu bir CHP örgüt toplantısı değil, bu bir anayasa referandum çalışması” dedi.

“Osmanlı’ya böyle sahip çıkılır”

Erdoğdu konuşmasının hemen başında “İşte içerisinde bulunduğumuz bu bina gibi aslına uygun yaşatılan binalarla tarihe sahip çıkılır. Yoksa bir TOKİ evlerinde tarihi göremiyoruz. Kentlerimizde bunları göremiyoruz. Osmanlı’ya sahip çıkacaksanız yaparak sahip çıkalım, bağırarak çağırarak değil.” diyerek kültürel mirasa sahip çıkan Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a da teşekkür etti.

Avrupa tarihinden örnek verdi

Erdoğdu, konuşmasının devamında din ile siyaset yapmanın Avrupa tarihinde de sıkıntılı süreçler yarattığını “Çifte Kılıçlar Kuralı”nı açıklayarak anlattı. Yasama, yürütme ve yargı güçlerinin ayrılma sürecini somutlaştıran Erdoğdu, Osmanlı tarihindeki süreci de özetledi.

Konuşmanın en dikkat çekici noktası

Konuşmasının kalan bölümünde “Partili Cumhurbaşkanlığı” konusunun getirilerinden bahseden Erdoğdu’nun konuşmasında en dikkat çeken bölüm ise Fethullah Gülen ve Abdullah Öcalan örneklerini vermesiydi.

Erdoğdu, referandum sonrasında vatandaşın evet oylarının fazla çıktığını ve yeni anayasanın yürürlüğe girdiğini varsayarak örneklemede bulunduğu bölümde “Cumhurbaşkanı neyin başı? Yürütmenin başı. Biz bu durumda sadece 5 yılda bir Cumhurbaşkanı’nı seçiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın kimleri başkan yardımcısı ve kimleri bakan atadığını bilmeyeceğiz. Arkadaşlar şu anki durum itibari ile söylüyorum. Durumu anlatmak için bir örnek olarak veriyorum. Böyle bir şey olacak diye değil ama örnek olarak veriyorum. Şu anki anayasa geçerse Cumhurbaşkanı birinci yardımcı olarak Fethullah Gülen’i ikinci yardımcısı olarak Abdullah Öcalan’ı atayabilir.”  dedi.

“Millet bu adaleti sokaklarda sağlayacak”

İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, özgürlük kavramının ülkede yitirilmeye başladığını söylediği konuşmasında, referandum sürecinde asıl önemli olanın vatandaşların doğru bilgilendirilmesi olduğunu vurguladı. Silivri’de Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde yaşadıklarını paylaşırken, “Efendiler, yarından tezi yok Cumhuriyet’i koruyoruz. Bu cumhuriyet’i kolay kurmadık. Bu cumhuriyet Sivas’ta Süveyş’te Amasya’da, Erzurum’da Yemen’de Çanakkale’de şehit kanları dökülerek kuruldu. Yedi cephede kurduğumuz Cumhuriyet’i yedi cephede yenilmeden asla terk etmeyiz. Çanakkale şehitlerinin emanetini tek adamlığa kim olursa olsun asla teslim etmeyiz. Bunun için Kuvay-ı Milliye ruhu bugünden itibaren yarın sokakta, komşuna, öğrencilikteki arkadaşlarına, üniversite arkadaşlarına vatanın düştüğü bu durumu anlatmak üzerine kuruludur. Şu anda bir başkası vatanı kurtarmayacak. Sizler kurtaracaksınız. Her biriniz mücadele ederek kurtaracaksınız. Hangi partiden olduğunuz önemli değil. Şu an bir parti seçimi yapmıyoruz. Bu vatanın, bu milletin gelecek seçimini yapıyoruz. Eğer birileri adaletsizlik yapıyorsa, millet bu adaleti sokaklarda sağlayacak. Birbirlerinin kulaklarına fısıldayarak, demokratik hukuk devleti içerisinde bu anayasayı öyle bir reddedeceğiz ki bir daha hiç kimse anayasanın temel ilkelerini değiştirmeye cesaret edemeyecek. Bir daha hiç kimse bu halkı soymaya cesaret edemeyecek. Bu halka kimse terörist demeye cesaret edemeyecek. Kimse bu halkın kaynaklarını yağmalayamayacak, çocuklarımıza el süremeyecek. Tertemiz, dürüst, namuslu insanlardan kurulu, gelirimizi hakça bölüştüğümüz bir ülkeye doğru beraber yola çıkacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Erdoğdu’nun konuşmasının ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil de kısa birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından program sona erdi.

Eyüp Can BALABAN