Esen : Gericiliğin karşısında hepimiz Kubilay'ız

CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin 87. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Esen : Gericiliğin karşısında hepimiz Kubilay'ız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen; 23 Aralık 1930 yılında şeriat isteyen gericiler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölümünün 87. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında “Kubilay gericiliğe karşı verilen savaşın simgesidir. Gericiliğin karşısında hepimiz Kubilay’ız.” dedi.

Esen’in mesajı şu şekilde:

Bugün devrim şehitlerimizden en simgeleşmiş, sembolleşmiş olanlardan birinin, Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölüm yıldönümü. 23 Aralık 1930 günü İzmir’in Menemen ilçesinde gerçekleşen, askerliğini asteğmen olarak yapmakta olan öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın ve ona yardıma koşan bekçiler Hasan ve Şevki’nin şeriat isteyen gerici bir grup tarafından şehit edilişinin üzerinden tam 87 yıl geçti. Cumhuriyet tarihimizin en önemli olaylarından biri olan bu üzücü vaka bugün bizlere hala devam etmekte olan bir görevimizi hatırlatmaktadır. Kubilay ve arkadaşları Ulu Önder Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyet ve Atatürk Devrimlerine canları pahasına sahip çıkmışlardır. Bizlerde onların yolunda Cumhuriyet ve Atatürk Devrimlerini sonuna kadar korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bizlerde gerekirse bu uğurda Kubilay ve arkadaşları gibi canımızı çekinmeden vereceğiz. Menemen de gerçekleşen bu olay Cumhuriyet düşmanlarının çirkin yüzlerini göstermeleri açısından ibretle anımsanması gereken bir olaydır. O tarihten bu yana Türk Milleti Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine sahip çıkan Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi gibi onlarca devrim şehidi vermiştir. Her birisini saygı ve rahmetle anıyorum. Bugün bile bu değerlere sahip çıkmak isteyenler, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunanlar baskı ve sindirmeyle karşı karşıyadırlar. 
Devrim şehidimiz Kubilay öğretmen kimliğiyle, Atatürk ilke devrimleri ışığında, daha mutlu, daha çağdaş bir dünyanın var olabilmesi için mücadele etmiştir. Cumhuriyet tarihimizin en önemli sembollerinden biri olarak tarihe geçmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, bölünmez bütünlüğüne, laik ve demokratik yapısına yönelik gerçekleşen bu gibi çirkin eylemler, Türk Milletinin Cumhuriyet’e ve Atatürk Devrimlerine olan inancı sayesinde başarıya ulaşamamış ve ulaşamamaya devam edecektir.

Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini sonuna kadar savunma görevini en iyi şekilde sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Biz CHP’li gençler Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutku’nda “Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.” diyerek tanımladığı gençler olarak onun Gençliğe Hitabede dile getirdiği; “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözüne uyarak kendi yapıtımızı korumayı ve yaşatmayı sürdüreceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet şehidimiz Kubilay’ı, şükranla ve minnetle anıyor, tüm Cumhuriyet şehitlerinin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum.

Ve bir kez daha tekrarlıyorum; Gericiliğin karşısında hepimiz Kubilay’ız!