Göçengil : '30 Ağustos bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi.'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95.yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. 30 Ağustos'ta elde ettiğimiz tarihte eşi benzeri olmayan zaferin Türk Milletinin egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırdığı savaş olduğunu belirten Göçengil, 95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bizlere bırakılan bu kıymetli miras, yeryüzü üzerinde çok az sayıda millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur.' dedi.

Göçengil : '30 Ağustos bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi.'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göçengil mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yılını büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz. Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan inancını tüm dünyaya haykırdığı, hâkimiyetin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu gösterdiği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramını içtenlikle kutluyorum.

30 Ağustos 1922 tarihinde elde edilen tarihi zafer dünyada var olan mazlum milletlere de adeta umut olmuştur. Bu büyük savaş onurlu tarihimizde de önemli bir dönüm noktasını oluşturmuştur. Tüm dünya tarafından saygı gören bu mücadele neticesinde kurucu liderinin önderliğinde kurulacak olan genç Cumhuriyet özgür ve daha çağdaş bir ülke olma yolunda adımlarını zaferin elde edilmesiyle atmıştır.

Türk Milleti, tarih sahnesinde var olduğu sürece onuruyla yaşamış ve vatanı uğruna canını vermek hususunda bir saniye tereddüt etmemiş canı pahasına ilkelerinden ödün vermemiştir. Büyük Türk Milleti’nin şanlı Türk Ordusu’yla kenetlenerek, bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda verdiği savaşlar, O’nun yüceliğinin, dayatmalara ve haksızlıklara karşı boyun eğmeyen kişiliğinin yansımasıdır.

Bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan başta Büyük Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve o’nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, Silivrili hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”