Göçengil, CHP'nin referandum çalışmalarını sıraladı

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, referandum süresindeki çalışmalarını maddeler halinde sıraladı.

Göçengil, CHP'nin referandum çalışmalarını sıraladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yaptıktan sonra tekrar kürsüye gelen Suna Göçengil, bu sefer referandum propaganda sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaptıkları çalışmaları sıraladı. Konuşmasının son bölümünde çalışmalarda emeği geçen herkese tek tek teşekkür eden Göçengil şunları söyledi:

“Anayasa değişikliği konusu TBMM’de görüşülmeye başladığı zaman dilimi içinde

İlçe örgütümüz ile birlikte 16. Ocak.2017 Pazartesi başladığımız çalışmalarımız 16. Nisan 2017 Pazar günü ile dört ay sürmüştür.

16 Ocak 2017 Pazartesi Parti Genel Merkezi’mizin aldığı karar ile ‘Ayağa Kalkıyoruz’ eylemlerinin başlangıcıyla birlikte

-İlçemizde oy kullanan seçmenlerimiz ile doğru iletişime geçebileceğimiz yöntemlerinin ve sandık güvenliğinin anlatıldığı SÖRE Eğitimlerimize üyelerimiz ile başlanması

-İlçe Binamızda Referandum konulu örgüt toplantısına İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in katılımı ile gerçekleştirildi.

-Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti ile İstanbul 3. Bölge’de bulunan muhtarlarımız, iş adamları, amatör spor kulüpleri, avukatlar ve hemşeri dernekleri ayrıca ilçemiz de geçmiş dönemde görev yapan ilçe başkanları ve belediye başkanları ile toplantılara katılımının sağlanması

-Yine Silivri’de yeni tasarıya ‘Hayır’ yönünde oy kullanacak olan siyasi parti ve STK’lar ile iletişim halinde olup ortak mücadele edilmesi konusunda katkıda bulunuldu.

-İstanbul 3. Bölge’de Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakırköy ilçesinde yapmış olduğu toplantıya örgütümüz ile katılım sağlandı.

-İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nun katılımı ile tüm Silivrili hemşerilerimizin davet edildiği

‘Anayasa Değişiklik Teklifi’ konulu panel düzenlendi.

-PM ve İstanbul Milletvekili Eren Erdem ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın katılımı ile Silivri merkez ve Çanta Mahalle’mizde panel düzenlendi.

 -İl Başkanımız, ilçe Başkanlığımız ve Belediye Başkanımız ile SİAD derneği ziyaret edilerek, ülkemizdeki son ekonomik gelişmeleri ve anayasa değişikliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 -Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’ın davet ettiği kadınlar günü etkinliğine tüm Silivrili Kadınlarımıza Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ve Belediye Başkanımız söz alarak ülkemizde yapılmak istenen rejim değişikliği konusunda bilgi akışını sağladılar.

-PM ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker ilçe binamızda örgütümüz ile biraya geldiler.

-14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile Belediye Başkanımız ilçemizdeki tüm doktorlarımızla yemek organizasyonu düzenledi. İlçemizdeki kamuya ait ve özel sağlık kuruluşlarını ilçe yönetimi olarak ziyaret edildi.

-18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde resmi törenlere katılım ile Belediye Başkanımızın şehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemek de onların duygularını paylaştık. İlçe Başkanlığı olarak Gaziler Derneği ziyaret edildi

-Nevruz Bayramı kutlama ve törenlerine katılım sağlandı.

-Yaşlılar Haftası’nda Belediye Başkanlığımızın düzenlediği kahvaltıda yaşlılarımız ile birlikte olduk.

-5 Nisan Avukatlar Günü vesilesi ile Belediye Başkanımız ilçemizdeki avukatlarımız ve aileleri ile bir araya geldik.

- İstanbul Milletvekillerimiz Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu ilçemizi ziyaret ederek, basın açıklamasının ardından ‘Hayır’ otobüsü ile ilçemizdeki mahallerimizi ziyaret etik.

-Silivri’mizin şehidi Emre Sarıtaş adına oluşturulan korunun açılışına katılım sağlandı.

-İlçe Başkanı ve Belediye Başkanımız ile İstanbul Bağcılar İSTOÇ sitesinde esnaf ile Hayır çalışması

Belediye Başkanımız Özcan Işıklar Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece ilçelerinde hemşeri dernekleri ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler.

-Yalova Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin katılımı ile ilçemizde hemşerilerimizin büyük ilgi ile karşıladığı  ‘Hayır’ mitingi düzenlendi.”

Göçengil tek tek teşekkür etti

Sayın ilçe örgütümüz;

Tüm bu çalışmalarımızda ilçemizde 35 mahallemiz de yapmış olduğumuz toplantı ve çalışmalarda;

İlçemizdeki Resmi kurumlara, hayır olarak görüşünü bildiren tüm siyasi partilere ve bağımsız siyasilere,  bizleri mahallelerinde layıkıyla karşılayan tüm muhtarlarımıza, meslek odaları başkanları ve yönetim kurullarına, sivil toplum kuruluşlarına, hemşeri derneklerinin başkan, yönetim kurullarına ve üyelerine, okul aile birlikleri başkan ve yönetimlerine, ilçemizde çalışan emekçi kardeşlerimiz ile bizleri bir araya getiren fabrikalarımızın işletmecilerine, işyerlerinin kapılarını bizlere açan esnafımıza vermiş oldukları destekleri için ilçe örgütüm adına teşekkür ederim.

Referandum kampanya süresi boyunca ilçemizde düzenlediğimiz mitinge katılan Milletvekili Muharrem İnce’ye, çalışma programımıza katkıda bulunan İl Başkanımız Cemal Canpolat’a Parti Meclisi üyelerimiz ve Milletvekillerimiz Eren Erdem, Candan Yüceer, İdris Akyüz’e, BihlünTamaylıgil, Sibel Özdemir, Oğuz Kaan Salıcı, Ali Şeker, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Enis Berberoğlu’na, geçmiş dönem milletvekilimiz ve DİSK sendika geçmiş dönem genel başkanı Rıdvan Budak’a sunmuş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederim.

‘Bizler büyük bir aileyiz’ anlayışı ile çıktığımız bu yolda tüm çalışma programımıza eksiksiz olarak katılan, her türlü propaganda çalışmasına katılan, kampanya süresince partimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayan,  örgütümüze her zaman destek olan Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a, yine ilçemizde her türlü propaganda çalışması, oy kullanılması, sayımı ve birleştirilmesi esnasında emek veren ilçe yönetim kurulumuza, meclis üyelerimize, Kadın Kollu Başkanımız Elif Yılmazer şahsında tüm kadın kollarımıza, Gençlik Kollu Başkanımız Berker Esen şahsında tüm gençlerimize, mahalle başkanlarımıza, halk oylaması sürecinde sandık organizasyonlarını gerçekleştiren Dilruba Akın Önal ve Canan Işıklar’a, ıslak imzalı tutanakların tamamını ilçemize teslim eden okul ve kat sorumlularımıza, her sandıkta kullanılan oylara sahip çıkan ve oy torbalarını İlçe Seçim Kurulu’na büyük özveri ile teslim eden sandık sorumlularımıza ve müşahitlerimize, gün boyunca hukuksal anlamda büyük katkıda bulunan avukatlarımıza, parti üyelerimize ve gönüllülerimize partim ve şahsım adına teşekkür ederim.

“Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz”

Ülkemizde mükemmel coğrafyamız ile birlikte, insan kapasitemiz var, bugünkü tüm imkânlarımız birlikte hedeflerimizi gerçekleştirebiliriz.

Referandumda alınan sonuç, İstanbul’un ve Türkiye’nin geleceği için büyük umutların yeşermesine ve demokrasiden yana olan bütün kesimlerin geleceğe güvenle bakmasına yol açmıştır.

Bugün ilçemiz de olduğu gibi farklı kültür ve geleneklerimiz ile farklı siyasi görüşlerimizle bunların hepsini zenginliklerimiz olarak kabul ederek, kavganın olmadığı, barış ve kardeşliğin, hoşgörünün hâkim olduğu güçlü bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim.

Sayın Genel Başkan’ımız o gece bu referandumu tanımıyoruz, deseydi insanları alanlara davet etseydi;

“Böyle bir kararda benim çocuğumu sokağa çağırdın, başına bu geldi” diye sorulduğunda;

Bu sorunun cevabı olmaz, yoktur…

Devlet adamı olmak, kitleleri yönetmek, her iki kişinin birinin oyuna sahip çıkmaktır.

Ama onların can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde veya ülkenin sokaklarını kargaşaya sevk etmeyecek soğukkanlılıkta olmamız gerekir.

Bizim partimiz CHP olarak Türkiye’nin bugün ki gerilmiş atmosferinde özellikle, sokakta gençleri karşı karşıya getirmenin doğru bir yaklaşım olmayacağı düşüncesindeyiz.