Göçengil, 'Yeniden adayım'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, bu sabah yaptığı basın toplantısıyla 29 Kasım 'da yapılacak ilçe kongresinde tekrar başkan adayı olduğunu açıkladı.

Göçengil, 'Yeniden adayım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sabah bölgede görev yapan basın kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda biraya gelen Göçengil, partisinin 1 Kasım’da gerçekleşen Milletvekili Genel Seçim çalışmaları nedeniyle ara verilen kongre takvimi hakkında bilgilendirme yaptı.

“İLÇE KONGRESİ 29 KASIM’DA”

Göçengil “Haziran ayı Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra partimizde kongre süreci başlamıştı. Seçim sonuçlarından sonra partiler arası yapılan görüşmelerde koalisyon görüşmeleri başarısızlıkla bitince alınan 1Kasım seçim kararı ve CHP Genel Merkez yönetiminin kararı ile ilçe kongre süreçleri durduruldu. CHP Genel Merkez yönetim kurulunun 3.Kasım.2015 tarih ve 2015/1808 nolu genelge ile 3.Kasım.2015 tarihi itibari ile kongre sürecinin devamı ve ilçe kongrelerinin 20.Kasım- 6.Aralık tarihleri arasında yapılacağı bilgisi ilçemize bildirilmesi ile ilçe yönetimi olarak gerekli çalışmalara başladık. İlçe yönetimimizin almış olduğu karar ilçe kongremizi 29.Kasım.2015, Pazar günü Mega Saray tesislerinde saat:11.00’de yapılması kararı alındı. Delege listelerimiz kongre tarihinden yedi gün önce parti binamızda askıya çıkarılarak 3 gün süre ile askıda kalacak. “dedi.

“KADIN KOLLARININ KONGRESİ 5 ARALIK’TA”

İşleyen kongre sürecinde kadın kollarının kongresinin 5 Aralık 2015, Cumartesi günü saat:11.00’de yapılacağını da belirten Göçengil “ Kongremizde tüm kadın üyelerimiz oy kullanabilecektir, üye listelerimiz ilçe binamızda askıya çıkmıştır, üyelerimizin önemle listelerde üyeliklerini kontrol etmelerini bekliyoruz. Alınan bu kararların partimize hayırlı olmasını diliyorum.  “dedi.

“HİÇ BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLMADAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYIM”

Partide ki görev süreçlerini sıralayan CHP İlçe Başkanı suna Göçengil “kongre süreçleri her zaman partimizin heyecanını, dinamiğini artıran süreçlerdir. Bu heyecanımı bugün sizlerle yaşamaktan büyük onur duyuyorum. Üyesi olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum partime 2004 yılında üye oldum. 2004-2009 yılları arasında yapılan ilçe kongreleri ile iki dönem ilçe yöneticiliği görevlerinde bulundum.2007 yılında ilçe yönetimi içinde yapılan seçim ile ilçe sekreterliği görevine seçildim.2009-2014 yılı Yerel Seçimlerinde 2. Sıra meclis üyesi adaylığımla İBB ve ilçe meclis üyeliğine seçildim. İBB Meclisi CHP grup yönetiminde grup sekreteri ve ilçe meclis grubunda 1. Meclis Başkan vekili olarak görevimi tamamladım. 3.Mart.2015 tarihinde İstanbul İl Başkanlığımızın onayı ile ilçe başkanlığı görevine yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte atandım. Sizlere kısaca hatırlattığım parti görevlerimde almış olduğum tüm sorumlulukları Cumhuriyetimizin kurucusu olan partim de ve yine partimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, ilke ve kararlarına bağlılığımla en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Atama ile gelmiş olduğum görevimde partimizde birlik ve beraberlik içinde geçirdiğimiz sekiz aylık sürede ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız seçim kampanyalarımız ve parti işleyişinde tüm görevlerimizi elimizden geldiğince yerine getirdik. 2015 yılı Haziran ve Kasım aylarında yapılan Milletvekili Genel seçimlerinde parti yönetimi olarak, üyelerimiz ve partimize güvenen bizlere desteğini esirgemeyen hemşerilerimiz ile ilçemizde adım atılmadık mahallemiz kalmadı. Cumhuriyet tarihimiz boyunca ilk defa bu kadar kısa aralıklarla yapılan Genel seçimlerde ilçemizde birinci parti olarak seçim kampanyalarını tamamladık ”dedi. 

Sizlerin huzurunda sizlerin aracılığı ile ülkemizin geçtiği bu kritik süreçte; Cumhuriyeti kuran partimiz CHP’sinin birleştirici misyonunu taşıyacak; kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri, ilkeleri ile çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak, gerçek anlamda demokrasiye geçme, sosyal hukuk devletini hayata geçirme görüşlerimin devamını sağlayan anlayışın Silivri’de ki temsilcisi olmaya adayım. Bu bir bayrak yarışıdır, hiç bir beklenti içinde olmadan elini taşın altına koyabilecek kadronun oluşmasında üyelerimizin desteğiniz ile ilçe başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.Gelmiş olduğumuz bu süreç içinde bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen İlçe yönetim kurulu arkadaşlarıma, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarımıza ve yönetim kurullarına, belediye başkanımıza, meclis üyelerimize, mahalle sorumlularımıza, delegelerimize ve en önemlisi büyük ailemiz CHP ilçe örgütüne, partimize gönül vermiş ve güvenen tüm hemşerilerimize, siz değerli basın mensuplarımıza tüm içtenliğimle ve şükranlarımla teşekkür ediyorum.  “dedi.

Toplantı, soru cevap şeklinde yaklaşık 1 saat sürdü