'Onlar gerçek vatanseverdi'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Gençlik Kolları 31 Ocak Pazar akşamı Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirdiği etkinlikle Adalet ve Demokrasi şehitlerini andı.

'Onlar gerçek vatanseverdi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte salon girişine kurulan sergi katılımcıların büyük ilgisini çekti. Şövaleler üzerinde katledilen aydınların fotoğraflarının olduğu ve hayat hikâyelerinin yazılı olduğu, mumlarla aydınlatılan ve karanfillerle süslenen sergi büyük ilgi gördü.

Anma gecesine İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Derneklerin başkanları, temsilcileri katılım gösterdi.

CHP Silivri Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Melis Baştok’un sunuculuğunu yaptığı gece saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonrasında açılış konuşmasını Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen gerçekleşti. Esen konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bugün burada tüm adalet ve demokrasi şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Mumcu, Üçok, Hablemitoğlu, Kışlalı ve niceleri, onlar, Cumhuriyet şehitleriydi, hepsinden önemlisi bu ülkeyi seven, yaşadığı topraklara sahip çıkan, demokrasiyi savunan onurlu ve bilinçli insanlardı. Onlar gerçek vatanseverdi, biz de onların neferleriyiz.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin devrimci gençleri olarak, her zaman Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet değerlerini savunduk. Çizgimizden sapmadık. Bunun nihayetinde de partimizin öz gücü olduk. Biz her zaman mağdurun yanında olduk. Kalbi Cumhuriyet ve Atatürk ile atan herkese destek olmaya çalıştık. Cumhuriyet’i de savunduk, Cumhuriyet’i savunanı da savunduk. Bu geceyi anlamlı kılan  “Adalet ve Demokrasi Şehitlerini Anma” etkinliğimizde de Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü savunan ve katledilen değerlerimizi minnet ve şükran ile anacağız, onları unutturmamayı kendimize vazife bildik.

Bizler, gericiliğin ve faşizmin karşısında cesur Mustafa Fehmi Kubilay’ız. Emperyalizme karşı dimdik ayakta durarak ulusunun tam bağımsızlığını savunduğu için katledilen Uğur Mumcu’yuz. Bizler, laikliği savunanları hedef ve din düşmanı gösteren gericilere karşı birer Bahriye Üçok’uz. İşin aslına baktığımızda, katledilen hep bizlerdik. Bizim gibi düşünenlerdi katledilen.

Adalet ve Demokrasi Şehitlerimiz bugün yaşasalardı Atatürk’e ve Cumhuriyetimize saldıran haddini bilmezlere yazdıklarıyla vatanın bölünmez bütünlüğünü ulusal kimliğimizi, Kemalizm’i, tam bağımsız demokratik laik sosyal hukuk devletini ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan dünceler yazacaklardı. Biz gençlere düşen görev onların yaydıkları adalet ve demokrasi ışığında yolumuza devam etmektir. Bizim gibi bu yolda yürüyenler arttıkça baskıcı ve laiklik düşmanı bu karanlık güçler, yok olacaklardır.

Günümüzde iktidar muhalifleri, teker teker içeri alınıyor. İçeri alınamayanlara korku salınıyor. Ama bizler korkmuyoruz. Rüşvet, yolsuzluk, suç olmaktan çıkmış neredeyse, bu suçu işleyenler demokrasi kahramanı olarak ilan ediliyorlar. Başta Uğur Mumcu ve diğer tüm adalet ve demokrasi şehitleri Cumhuriyetçiydi, Aydınlanmacıydı, Demokratik devrimciydi, Antiemperyalistti. Laikti. Bağımsızlıkçıydı. Dinci-İslamcı-Amerikancı devlete kökünden karşıydı. Ülkemizi bölmeye çalışanlar ve rejim düşmanları her birini tehlike olarak görmüşler ve onları katletmişlerdir.

Özgür düşüncelere vurulan paslı kelepçelerin faili meçhul cinayetlerin faillerine takılmasını umut ediyoruz. Devrimcileri, vatanseverleri, cesur ve yürekli gazetecileri, vatan ve millet sevgisinin bedelini ağır ödeyen, bugün aydınlattıkları yoldan ilerlediğimiz, Mustafa Fehmi Kubilay’dan, Necip Hablemitoğlu’na, Prof. Dr. Muammer Aksoy’dan, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’ya, Uğur Mumcu’dan, Bahriye Üçok’a, Mustafa Yücel Özbilgin’den, Cavit Orhan Tütengil’e, Çetin Emeç’ten, Abdi İpekçi’ye, Onat Kutlar’dan, Gaffar Okan’a, Turan Dursun’dan, Şükrü Demirkürek’e ve tüm aydınlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Düşünenlerin vurulmadığı, vurulanların unutulmadığı bir Türkiye diliyoruz. Böyle bir Türkiye’nin umuduyla yaşıyor ve bunun için mücadele veriyoruz. Anma gecemize katılarak onurlandıran siz değerli katılımcılara gençlik kollarım adına teşekkür ederim.” dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen’in gerçekleştirdiği açılış konuşmasından sonra Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeleri Gizem Solak ve Melis Baştok katledilen aydınların hayat hikâyelerini slâyt gösterimi eşliğinde konuklara aktardı. Sırasıyla Mustafa Fehmi Kubilay, Necip Hablemitoğlu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Mustafa Yücel Özbilgin, Cavit Orhan Tütengil, Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Onat Kutlar, Gaffar Okan, Turan Dursun ve Şükrü Demirkürek’in hayat hikâyeleri konuklara aktarıldı.

Adalet ve Demokrasi Şehitlerinin hayat hikâyelerinin konuklara aktarılmasının ardından Önceki Dönem CHP İlçe Başkanlarından Muharrem Aydoğan ve beraberindeki Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Koçoğlu, Canberk Harmandar, Yiğit Yılmazer müzik dinletisi için sahne aldı. Müzik dinletilerinin yanı sıra yine CHP Gençlik Kolu üyelerinden Eylül Gaye Aydoğdu, Tarık Karaman ve Tolga Solak şiir dinletilerinde bulundu. Uğur Mumcu’nun “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” şiirini ve Süleyman Apaydın’ın “Yıkın Diktiğiniz Heykellerimi” şiirleri duygusal anların yaşanmasına vesile oldu. Sahnede 20dk kalan Aydoğan ve gençler “Güneş Topla Benim için”, “Karlı Kayın Ormanı”, “Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor”, “Uğurlar Olsun” şarkılarını seslendirdi.

Programın ardından en son olarak İlçe Başkanı Suna Göçengil söz alarak Gençlik Kollarını yaptığı etkinlikten dolayı kutlayarak. “Katledilen aydınlarımızı unutmadık, unutturmayacağız. Aydınların katledilmediği, Katledilenlerin unutulmadığı, düşüncelere kelepçenin vurulmadığı bir Türkiye dileğiyle tüm adalet ve demokrasi şehitlerimizi saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.” dedi.