Sosyal Demokrat Başkanlar Brüksel'deydi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın heyet başkanlığı yaptığı, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği, Brüksel Open Days Çalıştayı'nda bir dizi temasta bulundu.

Sosyal Demokrat Başkanlar Brüksel'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile SODEM üyeleri Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, SODEM Üyesi belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve belediye yetkilileri; AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 10 - 13 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen, 7000 yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren “Open Days” 14. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katılarak, AB kurumlarındaki yetkililer ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce ve SODEM Avukatı Canan Karaosmanoğlu’nun eşlik ettiği çalışmalarda, SODEM heyeti üst düzey AB yetkilileri ile görüşerek mesajlarını ilettiler. SODEM ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu işbirliği ile Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ve Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri İsmail Ertuğ ve Richard Howitt’in katılımı ile AB-Türkiye ilişkileri değerlendiren SODEM başkanları, özellikle mülteci krizinin yönetimi konusunda AB tarafından verilen desteğin yerel idarelere de aktarılması gerekliliğin altını çizdiler. Open Days kapsamında, Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup 1. Başkan Vekili Knut Fleckenstein ile bir toplantı gerçekleştirilerek, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde yerel yönetimlerin rolü, mülteci meselesi, Türkiye’ deki gündem ve SODEM çalışmaları ile yapılacak ortak çalışmalar üzerinde görüşüldü.
 
Heyet bir dizi temasta bulundu
 “Open Days” Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği sırasında, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Jean-Luc Vanraes, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü – Türkiye ve Strateji Direktörü Simon Mordue, Genişleme Genel Müdürlüğü – Türkiye Direktör Yardımcısı Patrick Paquet, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç ve T.C. AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel ile toplantılar gerçekleştiren SODEM heyeti, AB’li paydaşlar ile görüş alışverişlerinde bulundu.  10-13 Ekim 2016 tarihleri arasındaki “Open Days” Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği boyunca işbirliği ortaklıklarına katılım sağlayan SODEM ekibi, çeşitli temalarda çalışmalar yaparak, konferanslar düzenledi.  “Döngüsel Ekonomi” teması çerçevesinde bir araya gelen yerel idareler ortaklığına Çankaya Belediyesi katılarak, Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç belediyenin örnek ve öncü çalışmalarını sundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, “Kentsel Dönüşüm”, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “İnovasyon Merkezi”, konularını ele alan yerel yönetimler ortaklıklarında yer alarak belediye hizmetlerini paylaştılar.