Uğur Mumcu Unutulmadı

24 Ocak 1993 tarihinde, arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. yılında CHP Silivri İlçe binasında düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu Unutulmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 1993 tarihinde, arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. yılında CHP Silivri İlçe binasında düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, ölümünün 22. Yılında Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcuyu unutmadı, unutturmadı. Parti binasında düzenlenen anma programına CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, STK’lar ve çok sayıda örgüt mensubu katılım gösterdi.

TUĞLU: HALKINI UYKUSUNDAN UYANDIRDIĞI İÇİN KATLEDİLDİ

Anma programında konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Mumcu’nun gizlenmeye çalışılan gerçekleri gün yüzüne çıkartarak halkının uyanmasını sağladığı için katledildiğini ifade ettiği konuşmasında. “ 90’lı yıllar faili meçhullerle dolu karanlık bir dönemdi. Mumcu suikastını radikal dinciler üstlendiler. Mumcu gibi bir çok isim gerçekleri yazdıkları, halkı uyandırmaya çalıştıkları için katledildiler. Asla kişisel çıkar, ülkelerini satmak için kalemlerini kullanmadılar. Aksine bunu yapanlara karşı mücadele verdiler” dedi.

“AKP’DEN SES ÇIKMIYOR”

Tuğlu daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün yapılanları sözde bir paralel yapı üzerine yıkan ve bunu yok etmek için her türlü imkânı kullanan AKP hükümeti, nedense Mumcu ve diğer katledilen aydınlarımızla ilgili olarak iki kelam etmemekte, kılını kıpırdatmamaktadır. Bu çok düşündürücüdür. Son olarak yaşadığımız Gezi Parkı olaylarında da iktidarın tutumu ortadadır. Orada canını veren kardeşlerimizin de her biri Uğur Mumcu’dur.”

ÇELEBİ: NAMUSSUZLAR KADAR NAMUSLU OLMANIN BEDELİNİ ÖDEDİLER

Programda söz alan bir diğer isim de CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi oldu. Çelebi konuşmasında şunları kaydetti: “ Unutmadık, unutturmayacağız. Demokrasi yolunda ne kadar ve neden şehitler verdiğimizi kavrarsak olayın özünü daha iyi anlarız. Onlar, namussuzlar kadar namuslu olmanın bedelini ödediler.”

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu anma gecesinde CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından hazırlanan slayt gösterisi ve şiir dinletileri esnasında duygusal anlar yaşanırken davetliler zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadılar.