Yılmazer: 'İktidarın en büyük başarısı toplumun gözünü boyamadaki üstün beceresi olmuştur'

Silivri Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, ilçe örgütü tarafından düzenlenen referandum değerlendirme toplantısında konuştu.

Yılmazer: 'İktidarın en büyük başarısı toplumun gözünü boyamadaki üstün beceresi olmuştur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, partisi tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı referandum değerlendirmesinde, “15 yıldır iktidarda olan ve her seferinde beraber yola çık tıktıkları tarafından kandırıldıklarını ifada eden iktidarın en büyük başarısı toplumun gözünü boyamadaki üstün beceresi olmuştur.” diyerek iktidara yüklendi. Yılmazer, referandum propaganda sürecinde kapı kapı dolaşarak büyük bir özveri gösteren Kadın Kolları üyelerine de teşekkür etti.

Silivri Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer’in konuşması şu şekilde:

“Ben zaten tek başıma neyi değiştirebilirim ki diyerek, hiçbir şey yapmamak kadar büyük bir yanlış yoktur.

15 yıldır iktidar tarafından kötü yönetilen bu ülkede ekonomi, terör ve işsizlik inanılmaz boyutta iken bizim derdimiz başkanlık olmamalıydı. Bizleri terör örgütleri ile yan yana gösterip, algı yaratmaya çalışanların iktidar hırsları yüzünden kendi elleri ile yarattıkları terör örgütleri ülke bütünlüğünü yok ederken, vatanına, Cumhuriyet’ine, ilkelerine bağlı olarak yetiştirdiğimiz evlatlarımızın, bizim olmayan savaşlarda yitip gitmelerine hiçbir zaman yüreğimiz dayanmadı.

Din kisvesi adı altında kurdukları cemaat vakıflarında geleceğimiz olan çocuklarımızı tacize, tecavüze kurban vermeye hiçbir zaman yüreğimiz dayanmadı.

15 yıldır iktidarda olan ve her seferinde beraber yola çık tıktıkları tarafından kandırıldıklarını ifada eden iktidarın en büyük başarısı toplumun gözünü boyamadaki üstün beceresi olmuştur.

Ülke de yaşanan terör, sınır komşularımızla olan kötü ilişkilerimiz, işsizlik ve kötü yönetilen ekonomi ve tek adamlık hırsıyla bize dayatılan bu referandum iktidarın Türkiye’yi nasıl bir uçuruma götürdüğünün bir göstergesi idi ve tek bir hayır bu gidişata “Dur” demenin başlangıcı olacaktı.

Bunun için mücadeleye bir yerden başlamak gerekiyordu ve biz de bu bilinçle Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Örgütü ve bize gönül veren, destek olan kız kardeşlerimiz ve ilçe örgütümüz ile birlikte tüm programlarımızı hazırladık ve 16 Ocak 2017 Pazartesi günü evlerde, sokaklarda, pazarlarda, stantlarda ve meydanlarda ülkemizi ve değerlerimizi yok edenlere karşı “hayır”ı örgütleyerek başladık çalışmalarımıza. Bu çalışmalarımızdan birkaç örnek vermek istiyorum sizlere.

İlk olarak bu süreçte İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sibel Özdemir’in katılımıyla genişletilmiş Kadın Kolları Örgüt Toplantımızı gerçekleştirdik.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın tüm Silivrili kadınlarımızın davet ettiği etkinlikte Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ve İstanbul Millet Vekilimiz Sayın Bihlun Tamayligil tarafından ülkemizde yapılmak istenen rejim değişikliği hakkında bilgi aktarımında bulunuldu.

Başka bir Kadınlar Günü etkinliğimizde Silivri Belediye Başkanı’mızın tahsis ettiği yeşil alanda Silivri ve Zeytinburnu ilçesi Kadın Kolları olarak şiddet mağduru olup hayatını kaybeden kadınlarımız adına Selimpaşa Mahallemizde sevgi ormanı oluşturduk.

Yine Kadınlar Günü’nde Kadın Kollarımızın organizasyonu ile İlçe Yönetim Kurulumuz Meclis Üyelerimiz ve Gençlik Kollarımız ile birlikte sabah erken saatlerde işçi servis duraklarında kadın işçilerimiz karşılayarak engelli çocuklarımızın kendi elleri ile hazırladığı hayır logolu kurabiyelerimizi ikram ederek Kadın Günleri’ni kutladık.

Yine Kadın Kollarımızın organizasyonu ile İlçe Başkanımız, İlçe Yönetimimiz ve Gençlik Kollarımız ile ilçemizde bulunan tekstil fabrikadaki kadın işçilerimiz ile bir araya gelerek hazırladığımız hediyeler ile Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladık.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü akşamında İlçe Başkanımız, Belediye Başkan Vekilimiz, Kadın Meclis Üyelerimiz Ve Belediye Başkanımızın eşi ile birlikte ilçemizde bulunan tüm restoranları ziyaret ederek kadınlarımıza hayırlı akşamlar temennisinde bulunduk.

Regaip Kandili’nde Kadın Kollarımızın elleri ile pişirdiği lokmaları Uğur Mumcu Meydanı’nda bulunan satanımızda Silivrili hemşerilerimize dağıttık ve hayırlı kandiller diledik.

Mahallelerimizde toplan 43 adet olmak üzere kadınlarımız ile geniş katılımlı ev toplantıları düzenledik ve bize dayatılan tek adam rejimi ile ilgili bilgi aktarımında bulunduk. Bu toplantılarda bizlere evlerini açan Silivrili hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Bunun dışında kadın kolları olarak yeni doğan yavrularımızın, hastalarımızın, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kederli sevdiklerinin, yardıma ihtiyacı olan ailelerin ve vatan bütünlüğünü korumak için askere giden gençlerimizin elimizden geldiğince yanında olmaya çalıştık.

Ve bunları yarın çocuklarımız ve torunlarımız bu ülkede bütün bunlar olurken “Yaşanan bu süreçte siz bu ülke için ne yaptınız?” diye sorduklarında hepimizin verebilecek bir cevabımız olsun diye yılmadan, usanmadan ve yorulmadan yaptık.

Bizlere çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen İlçe Başkanımız Sayın Suna Göçengil ve ilçe yönetimine, Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar ve Belediye Meclis Üyelerimize, belediye başkanımız çok değerli eşi Sayın Esma Işıklar’a milletvekillerimize kadın, erkek eşitliğine inan ve bu yolda bizimle yürüyen erkek arkadaşlarımıza, partide çalışan emekçilerimize, mahalle başkanlarımıza, sandık sorumlularımıza, kat sorumlularımıza, müşahitlerimize, avukatlarımıza, üye ve gönüllülerimize büyük özveriyle çalışan tüm örgütümüze ve bu ülkenin kuruluşuna varlığına Cumhuriyet’ine inanan tüm Silivrili vatansever hemşerilerimize sonsuz saygı ve sevgilerimle teşekkürü bir borç biliyorum.

Ve en büyük teşekkür Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altına birlikte omuz omuza yürümekten her zaman onur duyduğum kadın yoldaşlarıma, kız kardeşlerime etmek istiyorum. Sizler partimize en çok emek verenlersiniz, sizler bu partide yan kol değil bu partinin tam da ortasında omurgasınız gövdesiniz, inanılmaz performansla, özverili çalışmalarla bize emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha gösterdiniz

Silivri’nin her karış toprağında ayak izi olan siz sevgili kız kardeşlerime sonsuz teşekkürler, ellerinize, ayaklarınıza, emeğinize, yüreğinize sağlık.

Bizler kadın örgütü olarak aklımız vicdanımız ve emeğimizle ebedi baş komutamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin bedeller ödeyerek bize emanet ettiği bu vatanı birlik ve beraberlik içerisinde yılmadan korkmadan ve sinmeden korumaya devam edeceğiz.