Çocuk Edebiyatının usta kalemi Silivri'de

Yazarlar Okullarda Projesi Kapsamında Türkiye'nin çocuk edebiyatının en etkin kalemlerinden Yalvaç Ural Silivri'de dönem kapanışında öğrencilerle buluşacak.

Çocuk Edebiyatının usta kalemi Silivri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazarlar Okullarda Projesi Kapsamında Türkiye’nin çocuk edebiyatının en etkin kalemlerinden Yalvaç Ural Silivri’de dönem kapanışında öğrencilerle buluşacak. 

Türkiye’nin çocuk edebiyatının en etkin kalemlerinden Yalvaç Ural, 22 Ocak Perşembe saat 10:30 Belediye Nikah ve Fuaye Salonunda Piri Mehmet Paşa İlkokulu, Köy Okullarındaki Arkadaşlarıyla birlikte,Aynı gün 13:30 Ertuğrul Gazi İlkokulu Konferans Salonunda öğrencilerle buluşacak.


Yalvaç Ural, dünya dillerine çevrilen 104 kitaba imza attı. Üç neslin “Yalvaç Abisi”, aralarında Milliyet, Cumhuriyet, Gelişim Yayınları, Güneş, Hürriyet, Milliyet Yayınları, Doğan Kitap ve Aksoy Yayıncılık’ın da olduğu pek çok yayın organında çalıştı.Yurtiçinde ve yurtdışında kazandığı ödüller arasında Türk Yunan Dostluğu Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü Yarışması’nda Şiir Başarı Ödülü (1983), Milliyet Sanat Dergisi Oyun Yarışması Ödülü (1980), TRT Yılın En İyi Çocuk Yazarı Ödülü (1986) de var.
1986’da Uluslararası Polonya Gülümseme Nişanı’nı kazanan Ural’dan bir yıl sonra aynı ödüle Astrid Lindgren de layık görülmüştü.Yalvaç Ural’ın eserleri Almanca, İngilizce, Sırpça, Hırvatça, Lehçe, Arnavutça, Makedonca, Çingenece, Macarca, Rusça, Daç ve Farsça’nın da aralarında olduğu dünya dillerine çevrildi.