Silivri terörü lanetledi

Türkiye'nin dört bir yanında teröre lanet yağarken, Silivri de sessiz kalmadı. Atatürk Anıtı çevresinde toplanan kalabalık bir grup vatandaş terörü lanetlerken, şehitlerimizi de saygıyla andı.

Silivri terörü lanetledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Meydanı’na 20.00 sıralarında ilk gelen grup, Silivri Kasaba grubu oldu. Vatandaşlarla birlikte bir süre slogan atan ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuyan gruptaki bir vatandaş, katılımın az olmasına tepki gösterdi.

Asker annesinin gözyaşları

Asker annesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, Silivri’nin duyarlı inanları bu kadar mı? Bu kadar az mı toplanabildik?” diyerek tepkisini dile getirdi. Asker annesinin gözyaşlarının eşlik ettiği tepkisine Kasaba Grubu ve diğer vatandaşlar da seyirci kalmadı ve çevredeki vatandaşları protestoya davet etti. Kalabalık içinden sahilde yürüyüş yapıp protestoya destek fikri yükselirken, araya giren emniyet amiri yürüyüşe izin veremeyeceğini ancak kalabalık grupların da alana doğru hareket halinde olduğunu belirtti.

Kısa süreli gerginlik yaşandı

Protestoya katılan ikinci grup ise Ülkücüler oldu. Sloganlar atarak meydana giren Ülkücülere, meydanda var olan vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti. Sonrasında ise hep birlikte sloganlar atıldı. Bu sırada Ülkücülerin attığı “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz!” sloganı kısa süreli tartışmalara neden oldu.

ADD Silivri de alandaydı

Protesto alanına son gelen grup Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi oldu. Açtıkları Türk Bayrağı etrafında kümelenmiş olarak alana giren ADD Silivri de yine alkışlarla karşılandı. ADD’nin de gelmesiyle birlikte şehitler adına saygı duruşunda bulunuldu ve takiben İstiklal Marşı okundu.

Basın açıklaması olaylara neden oldu

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Silivri basın açıklaması yapmak istedi. O ana kadar kendi aralarında defalarca “siyasi slogan atmayalım” tartışması yaşayan grup, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin “Bizler Türk Ordusu’nun dün olduğu gibi bugün de bu haklı mücadelesinden başarılı çıkacağına eminiz ve Mehmetçiğimizin yanındayız. Ancak halkımız, bu oyunu görmeli, dün teröre karşı mücadele etmeyip, onunla kol kola ülkeyi uçuruma sürükleyenleri asla unutmamalı ve önümüzdeki yenilenecek genel seçimlerde bu zihniyeti artık iktidar yapmamalıdır. ” şeklinde başlayan basın açıklamasına büyük tepki gösterdi. Tansiyonun bir anda yükseldiği anda, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri slogan atarak alandan ayrıldı.

Şehitler için Fatiha okundu

Tansiyonun tekrar normale dönmesinin ardından alanda kalan vatandaşlar Atatürk Heykeli etrafında oturarak, vatanı uğruna şehit düşenler için Fatiha okudu ve olaysız bir şekilde dağıldılar.

Çanta’dan konvoyla geldiler

Terör protestoları sona erdiği anda, Çanta’dan gelen yaklaşık 30 araçlık konvoy da Atatürk Anıtı çevresinde durdu. Türk Bayrakları ile donatılan arabalardan inen Çantalılar, Anıt’ta saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudular. Sonrasında sloganlar atan grup, konvoy şeklinde Çanta’ya dönüş yaptılar.