CHP'de kritik adaylıklar anketle belirlenecek

CHP dün son adaylarını netleştirecekti ama toplantıdan sonuç çıkmadı. Bunun gerekçesi yapılan anketlerin sonuçlanmaması ve örgüte yeniden görüş sorulması olarak belirtildi

CHP'de kritik adaylıklar anketle belirlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün toplandı. Toplantıda kritik yerlerdeki belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi bekleniyordu. Kılıçdaroğlu adayları belirlemek için Parti Meclisi'nden tam yetki almıştı. Ancak süreç uzadı ve MYK gündemine atamalar gelmedi. Adaylıklara dair kesin bir takvim de açıklanmadı. Uzama gerekçesi olarak bazı adaylar için tekrar yapılan anket çalışmalarının sonuçlanması ve örgüte tekrar görüş sorulması olarak belirtildi.

OYLAMAYA TAKILMIŞTI

Belirlenmesi gereken yerler arasında İstanbul'da Maltepe ve Silivri, Muğla'da Bodrum, İzmir'de Bayraklı adayları bulunuyor. Daha önceki Parti Meclisi toplantısında gündeme gelen ancak oylamaya takılan seçim çevrelerinde son sözü Kılıçdaroğlu söylemiş olacak. Maltepe'de mevcut belediye başkanı Ali Kılıç'ın, Silivri'de Muharrem İnce'nin dünürü Özcan Işıklar'ın, Bodrum'da Mehmet Kocadon'un, Bayraklı'da Cevat Durak'ın aday gösterilmesi bekleniyor.

SÖZCÜ