Göçengil 'Çocuklarımıza adanmış nice yıllar diliyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri ilçe Başkanı Suna Göçengil, yayımladığı 23 Nisan mesajında 'Egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunu bir kez daha haykırarak milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, çocuklarımızın geleceğine adanmış nice yıllar diliyorum 'ifadelerini kullandı

Göçengil 'Çocuklarımıza adanmış nice yıllar diliyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göçengil, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “23 Nisan 1920, milletimizin azim ve kararlılıkla egemenliğini eline aldığı; işgal ve tutsaklık zincirlerini kırdığı, kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür. Temsil ettiği bu değerlerle 23 Nisan, milletimizin özgür ve bağımsız yaşayacağının müjdecisi, birlik ve bütünlüğümüzün teminatı, çocuklarımızın geleceğinin güvencesidir.

Bugün bu mirasın omuzlarımıza yüklediği büyük sorumlulukla, bir kez daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin simgesi olduğu milli egemenliğe, demokrasiye ve Cumhuriyet’e sahip çıkma göreviyle karşı karşıyayız.

Bilinmesini isteriz ki; milletimizin iradesini ve egemenliğini gasp etme girişimleri geçmişte olduğu gibi bugün de başarısız kılınacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, tarihten aldığı sorumlulukla, başta egemenlik olmak üzere milletimize ait olan tüm hakların korunması için bütün meşru araçlarla mücadelesini sürdürecektir. Her zaman olduğu gibi sonunda kazanan milletimiz, milletimizin hakları ve adaletin güvencesi olan hukuk devleti olacaktır.

Bu inanç ile Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımızla, 24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlandırıldığı, adaletin kazandığı, Türkiye’nin kazandığı gün olarak tarihe geçecektir.

Ve yine bu duygu ve düşüncelerle egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunu bir kez daha haykırarak milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklarımızın geleceğine adanmış nice yıllar diliyorum.”