Mecliste gençleri temsil edecek

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel ve Mahalli idareler seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nde meclis üyesi aday adayı olan Şahin Dirik, mecliste gençleri temsil edecek.

Mecliste gençleri temsil edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26 Ekim 2018 tarihinde İlçe Başkanı Suna Göçengil’e dosyasını temsil eden Dirik “Yaşım henüz genç ve belediye meclisinde gençleri temsil etmek üzere adayım. Elbette ben CHP’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan bu şanlı partinin meclis üyesi olmaya talibim ancak özellikle belediye meclisimizde temsil edilmeyen partilerin gençlerini, onların arzu ve beklentilerini temsil etmeye de adayım. Ben aslında Silivri’nin tüm gençlerinin sesi olmaya adayım. Gençliğe bir şans verin! Ben Silivri’nin ve belki de İstanbul’un bugüne kadar gördüğü en genç belediye meclis üyesi olmaya varım” dedi.

“Mevcut meclis üyesi aday adaylarımız arasında gençlerin dikkat çekici bir azınlıkta olduğunu gördüğümde burada bir yanlış olduğunu, gençliğin mutlaka mecliste temsil edilmesinin gerekliliğini düşündüm” diyerek sözlerini sürdüren Dirik “Kendi kendime “O eksik parça neden ben olmayayım ki?” dedim. Bu konuda bana en büyük cesareti ve ilhamı veren ise değerli ağabeyim Bora Balcıoğlu’nun Belediye Başkan Aday Adaylığı çıkışıyla gösterdiği cesaretidir. O, gerek düzgün karakteri, gerek iradeli siyasi duruşu, gerekse genç yaşında kazandığı başarılarıyla her konuda kendime örnek aldığım bir büyüğüm. Silivri’de sokağa çıkıp hangi siyasi görüşten insanla konuşursanız konuşun Bora Balcıoğlu’nu sevmeyen bir Allah’ın kulunu zor bulursunuz. Günümüzde böyle bir insan, böyle bir siyasi olabilmek her ne kadar ütopik gözükse de, Bora ağabeyim bize bunun hala mümkün olduğunu gösterdi. Ne mutlu ona”

“Yine beni tanıyanların bileceği üzere bugüne kadar hep koyu bir CHP destekçisi olageldim ve her adımımı partimin çıkarlarını gözeterek adım attım. Bugüne kadar CHP Gençlik Kolları’nın bir neferi olarak siyasi mücadeleme devam ediyordum ancak artık yerel yöneticilik, belediyecilik boyutunda bir siyasi olmaya hazırlandığımdan dolayı daha tarafsız, daha saydam, parti, etnik köken, dini görüş ve bunlar gibi bilumum farklılığa asla bakmaksızın hizmet etmem gerektiğinin de bilincindeyim. “