Suna Göçengil'den İnsan Hakları Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Suna Göçengil'den İnsan Hakları Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Göçengil mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. İnsan hakları konusunda uluslararası hukukta en önemli belge olarak nitelendirilen Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 70. yılında ülkemiz, insan hak ve özgürlükleri alanında bugüne kadar ortaya çıkan en karanlık günleri yaşıyor. Özgür ve muhalif basına yönelik baskı, sansür ve tutuklamaların artması, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin keyfi olarak yasaklanması, hızla artan kadın cinayetleri, çocuk ve hayvan istismarı, hak arayan işçilerin tutuklanması gibi pek çok konuda ağır insan hakları ihlalleri yaşanmaktadır. 10Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde, insanların sadece “insan” olarak tanımlandığı her bireyin ayrımsız, eşit olduğu bir Türkiye ve dünya dileğiyle...”