Danamandıra Halk Toplantısına Yoğun Katılım

Belediyenin yapacağı çalışmaları halkın belirlediği, görüş ve önerilerini paylaştığı Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Halk Toplantıları Danamandıra Mahallesi ile devam etti.

Danamandıra Halk Toplantısına Yoğun Katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi toplantılarının bir diğeri Danamandıra Mahallesi’nde gerçekleşti. Halkın yapılacak çalışmaları belirlediği, görüş ve önerilerini paylaştığı toplantılarda yıl boyunca o mahallede yapılan çalışmaları sunum eşliğinde paylaşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, hemşerilerine hesap vererek gelen talepleri değerlendiriyor.  Başkan Işıklar’a ziyaretlerinde Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve birim amirleri de eşlik ediyor. 

IŞIKLAR: “BU MEMLEKETİ KORUYARAK, DÜZENLEYEREK GELİŞTİRECEĞİZ”

Danamandıra Muhtarı Cengiz Çelik’in selamlama konuşmasının ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Bu toplantıları yılda 11 defa düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Mahallede ne yapılacak, sorun nedir? Şikâyetler ne? Bunlar görüşülüyor ve alınan kararlar belediyemizin ilgili birimlere gönderiliyor. Bu artık bir gelenek haline geldi, bir yöntem haline geldi. Niçin buradayız? Hizmet için, görev için hizmete geldik. Bugün burada ne yapıyoruz, gelecek yıllarda da ne yapılacak? Hangisini önce, hangisini sonra yapalım? Öncelik ve aciliyle nedir, talep ve beklenti nedir bunları konuşacağız. Bu memleketi koruyarak, düzenleyerek geliştireceğiz. Silivri büyük bir coğrafya, çok geniş bir alan. Sanayisi var, tarımı var, denizi var, hizmet sektörleri var. Bunların hepsini harman edip, birbirleriyle çelişmeden, sanayinin yanında tarım, tarımın yanında sanayinin geliştiği ender bir ilçede yaşıyoruz. Bölgemize arazi mafyası bulaşmış durumda. Tarım alanlarını, tamamen hayali projelerle sanki plan varmış gibi ifraz yapıp vatandaşa bu parsel senin diye satıyorlar. Vatandaş ev yapmaya kalkınca kaçak durumuna düşüyor, cezai duruma düşüyor. Yıllarca çalışarak topladığı birikimini heba ediyor. Vatandaş belediye ile devletle karşı karşıya kalıyor. Topraklarımıza sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. 

DANAMANDIRA MAHALLESİ’NDE 2015 YILINDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi 2015 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında Danamandıra Mahallesi’nde 2400 metrekare mineral yüzeyli beton parke taşı kaldırım, 400 metrekare beton parke taşı yol, 900 metre bordür, 50 ton asfalt tamiri ile Meydan Düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Mandıra Caddesinde ve Pınar Sokak’ta yağmur suyu kanal imalatı yapıldı. Mahallede durak imalat ve tadilat çalışmaları yapıldı. Mahallede bulunan halk çeşmelerinin su saatleri toprak altından çıkartılarak kutu içerisinde muhafazaya alındı. Muhtarlık binası önünde çevre düzenleme çalışmaları yapıldı. Kent mobilyası montajları yapılarak, bayrak direği alımı gerçekleşti. Danamandıra Mahallesi Okulu’na 360 kg sıvı malzeme ve 80 çöp rulosu verildi. Danamandıra Camisi iç ve dışında düzenli bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Cami bahçesinde mevsimlik çiçek dikimi ve kent mobilyası montajı yapıldı. Danamandıra Çocuk Parkı çevre düzenlemesi, elektrik panosu bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Futbol Sahasına aydınlatma hatları çekilip led projektör montajları yapıldı. Ulucami Sokak Çocuk Parkı’nda düzenleme çalışmaları yapıldı.

2016 YILINDA NELER YAPILACAK?

Silivri Belediyesi 2016 yılı yatırım faaliyetleri kapsamında; Danamandıra Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin büyütülmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek. Çalışmalar başlatıldı. Muhtarlık binasına doğalgaz ana kolon tesisatı yapılacak. Muhtarlık hizmet binasının çatı ve teras fayanslarının tamiratı gerçekleştirilecek. Düğün salonunun tuvaletleri düzenlenecek ve salonun tamir bakımı yapılacak.