Işıklar, Danamandıralı Hemşerileriyle Buluştu

Mahalle Konseyleri Halk Toplantıları kapsamında Danamandıra Mahallesi sakinleriyle biraraya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, devir süreci ve 2014-2019 döneminde yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Işıklar, Danamandıralı Hemşerileriyle Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalle Konseyleri Halk Toplantıları kapsamında Danamandıra Mahallesi sakinleriyle biraraya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, devir süreci ve 2014-2019 döneminde yapılması planlanan hizmetler hakkında bilgiler verdi. 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve ekibi, Mahalle Konseyleri çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerin ikinci gününde Sayalar’ın ardından Danamandıra’ya geçerek buradaki mahalle sakinleriyle buluştu. Köy tüzel kişiliği sona eren mahallenin devir süreci ve taşınmazları hakkında hemşerilerini bilgilendiren Başkan Işıklar, bugüne kadar yapılan ve 2014-2019 döneminde de hayata geçirilmesi planlanan hizmetleri anlattı. Gerçekleşen toplantıda, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcıları Hasan Solak, Emine Tarin, Bora Balcıoğlu, Mehmet Has,  Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Birim Sorumluları, CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri Gençlik Kolları, CHP Silivri Kadın Kolları,  Muhtar Cengiz Çelik ve mahalle sakinleri yeraldı.

 

IŞIKLAR: MALLARINIZI SATMANIN ÖNÜNÜ AÇTILAR 

Danamandıra halk toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Köy tüzel kişilikleri kaldırılmamalıydı. Tüzel kişilik demek, buranın merasına, toprağına, taşınmazına bütün köyün ortak olması demek. Yapılacak tasarrufun ortak kararla alınması demek. Buraların sorunlarını sizlerden daha iyi kim bilebilir? Ne oldu? Köy tüzel kişilikleri kapatılarak bu yerler hazineye geçti. Böylece satılabilmelerinin yolu açıldı. Amaç bu muydu? Onu da Allah bilir…” dedi.

 

“PLANA VE PROJEYE UYGUN HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ” 

Işıklar yapılan çalışmalar ve 2014-2019 döneminde hayata geçirmeyi planladığı hizmetleri konusunda da bilgiler verdiği konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi geldiğimiz noktada merkezdeki mahallemizde geçerli olanlar buraları içinde geçerli. Benim sizlerden isteğim, en ufak imar tasarrufunda dahi bizleri bilgilendirin. Sonrasında üzücü olaylar yaşanmasın. Artık imar kanunu ve imar planlarına uymak zorunda olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Proje ve plana göre hareket etmek durumundayız.

 

“TOPRAKLARIMIZA ÜRETİMLE SAHİP ÇIKABİLİRİZ” 

Bu topraklara üretimle sahip çıkılabileceğini görüyoruz. Ceberrut bir anlayışla İstanbul’dan üzerimize doğru gelen yağmacıların Allah gözünü toprak doyursun. Ama hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Bunu da bizler omuz omuza vererek sağlayacağız. Açık, saydam ve değerlerine sahip çıkan bir anlayışla ilçemizi yöneteceğiz.

 

“İNSANA DOKUNACAKSINIZ” 

Silivri tarihinde en çok yol, çevre düzenlemesi ve buna benzer hizmetleri veren biziz. Ancak bundan bahsetmiyoruz. Çünkü belediyecilik artık sadece bunlardan ibaret değil. Çünkü bizim için insana dokunan hizmetler belediyecilik demektir. Doğumundan ölümüne kadar umudunu Silivri’de bulan vatandaşlarımızın yanında olabilmektir belediyecilik. 


IŞIKLAR, TALEP VE GÖRÜŞLERİ DİNLEDİ 

Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Has’ın da planlar hakkında bilgilendirme yapmasının ardından Başkan Işıklar vatandaşların görüş ve taleplerini aldı.