Örnek Köy Projesi'nde Degirmenköy Seçildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık ve Bitkisel Üretimin geliştirilmesi kapsamında 'Örnek Köy Projesi' olarak İstanbul genelinde Değirmenköy Mahallesi seçildi. Bakanlık yetkilileri geçtiğimiz günlerde Değirmenköy sakinleri ile konu üzerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Örnek Köy Projesi'nde Degirmenköy Seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Örnek Köy bilgilendirme Toplantısı’na İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü B.Alper Kocatürk, Tekirdağ Çorlu İlçesi Seymen Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Selma Çakır, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İzzettin Esin, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sayın Metin Gürsu, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Özay Demir, Değirmenköylü çiftçiler ve projeye dahil olmak isteyen çiftçiler katıldı.

Örnek Köy Projesi’ne Hayvansal ve Bitkisel Üretim yapan çiftçiler dahil olacak. Proje, toplu Hayvancılık ve Bitkisel Üretim alanlarının oluşturulması için büyük bir fırsat olarak görülmüştür. Projeye dâhil olmak isteyenlerin mevcut işletmelerinin yenilenmesini sağlamak. Yem ve diğer girdilerinin toptan alınmasını sağlamak. Proje ortakları İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, TARSİM, Tarım Kredi Kooperatifleri, Et ve Süt Kurumudur.

Özellikle Tarım Kredi Kooperatifleri girdi maliyetlerini sağlamak ve üretilen ürünlerin ve hayvanların alımını yapacağı garanti edildiği Örnek Köy Projesi’nin %70’i devlet desteği ve %30’u çiftçi katkısı ile karşılanacaktır.

Bilgilendirme toplantısı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi Süspansiyonlu Faiz ve %0 faizli kredi imkânlarını sunulacağı ve birlikte üretimin avantajlarının anlatıldığı çiftçi toplantısı karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak, başarılı bir proje olması dileği ile son buldu.

Toplantı sonrasında İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ile ev sahibi   Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli ve beraberindeki heyet, bölgede bulunan meraları gezerek yerinde incelemiş ve ıslah edilmesi için gerekli talimatları verildi.