banner1503

Dünyanın en pahalı eti

Kobe etinde, etin içi harita gibidir. Kobe bifteğine ya da Wagyu bifteği için kullanılan et Wagyu sığırlarından elde ediliyor ki Wagyu sığırları karanlık ve dar bir alanda, hemen hemen hiç kıpırdamadan 2,5 yıl boyunca besleniyor.

Dünyanın en pahalı eti

Japonya’da Wagyu sığırlarından elde edilen bu etin özelliği dünyanın en yağlı eti olması, ki bilirsiniz ete lezzet veren şey yağıdır. Peki nasıl bu kadar yağlı? Şöyle ki, bu sığırlar devamlı hareketsiz tutuluyor ve özel bir birayla besleniyor. Aynı zamanda yağın sığırın vücuduna eşit bir şekilde yayılabilmesi için masaj yapılıyor ve bu da bu sığırların etini dünyanın en pahalı eti yapıyor.

Kilosu 1000 dolar ve 1500 dolar arasında değişiyor.

Kobe etinin çok iyi et üretmesinin  sebebi ise bu hayvanlar doğdukları günden itibaren kesinlikle bağlanmaması. Hayvanlar serbest ve dingin bir hayat yaşıyorlar. Hayvanlara üç öğün yemek veriliyor. Ve bu yemeklerden sonra masaj uygulanıyor. Bir de günde yaklaşık 20 litreye yakın arpa suyu içiriliyor. Bu yüzden sindirim sistemleri çok rahat. Kas sistemi gelişmiyor ve sinir yapısı çok az. Hareket etmeyen hayvanlarda kas dokusu gelişmediğinden, yedikleri her şey yağa dönüşüyor. Normal bir sığırda yağ dokusu etin etrafını sarar ve içine çok fazla nüfuz etmiyor. Wagyu sığırlarına ise her gün uygulanan özel masaj seansları ile yağlar, ince damarlar oluşturarak etin içine doğru yol alıyor.

Şenay Kobak

Şenay Kobak


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner2252

banner2587

banner2588