banner1503
banner2221

Dünyanın en pahalı eti
banner2251

Japonya’da Wagyu sığırlarından elde edilen bu etin özelliği dünyanın en yağlı eti olması, ki bilirsiniz ete lezzet veren şey yağıdır. Peki nasıl bu kadar yağlı? Şöyle ki, bu sığırlar devamlı hareketsiz tutuluyor ve özel bir birayla besleniyor. Aynı zamanda yağın sığırın vücuduna eşit bir şekilde yayılabilmesi için masaj yapılıyor ve bu da bu sığırların etini dünyanın en pahalı eti yapıyor.

Kilosu 1000 dolar ve 1500 dolar arasında değişiyor.

Kobe etinin çok iyi et üretmesinin  sebebi ise bu hayvanlar doğdukları günden itibaren kesinlikle bağlanmaması. Hayvanlar serbest ve dingin bir hayat yaşıyorlar. Hayvanlara üç öğün yemek veriliyor. Ve bu yemeklerden sonra masaj uygulanıyor. Bir de günde yaklaşık 20 litreye yakın arpa suyu içiriliyor. Bu yüzden sindirim sistemleri çok rahat. Kas sistemi gelişmiyor ve sinir yapısı çok az. Hareket etmeyen hayvanlarda kas dokusu gelişmediğinden, yedikleri her şey yağa dönüşüyor. Normal bir sığırda yağ dokusu etin etrafını sarar ve içine çok fazla nüfuz etmiyor. Wagyu sığırlarına ise her gün uygulanan özel masaj seansları ile yağlar, ince damarlar oluşturarak etin içine doğru yol alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner948

banner2166