Eğitim-Sen 'Mücadelemiz kararlılıkla sürecek'

Eğitim-Sen Silivri İlçe temsilciliği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-Sen 'Mücadelemiz kararlılıkla sürecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Sen Silivri Temsilciliği önünde toplanan sendika üyesi kadınlar ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle slogan atarak Uğur Mumcu meydanında kadar yürüdü.Burada basın açıklaması yapan gruba CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve CHP’li yöneticiler destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Asuman Eraslan yaptı ” 8 Mart’ın erkek egemenliğine karşı mücadelenin sembolü olduğu belirterek şunları kaydetti. 

'’Biz kadınlar, yüzyıllardır kapitalizme ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğe karşı mücadele ediyoruz. Mücadelemizin bugün geldiği yer, haklarımızı alana kadar alanlarda olma kararlılığımız, 158 yıl önce New Yorklu dokuma işçisi kadınların yaşamları pahasına başlattığı isyanın bir mirasıdır. Biz bu mirası evlerde, işyerlerimizde ve sokaklarda büyüterek sürdürüyoruz.

158 yılda pek çok şey değişti. Ama hala, neo-liberalizmin, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkların neden olduğu ne varsa en ağır biçimiyle biz kadınlar yaşıyoruz. Bir yanda güvencesizliğin, yoksulluğun ve işsizliğin; diğer yanda yok sayma, ırkçılık, savaşlar ve militarizmin meşru kıldığı şiddetin etkilerine doğrudan biz maruz kalıyoruz. Ama 8 Mart’larla bugüne taşınan ve geleceğe taşınacak mücadelemiz ve kararlılığımız tüm bunları alt edebilecek, bir alternatif yaratacak güçte olduğumuzu gösteriyor. 2014 Küresel cinsiyet uçurumu raporuna göre 142 ülke arasında Türkiye 125. sırada. Sizin paketleriniz ise kadın emeği sömürüsüne dayanıyor; kadını düzenli, güvenceli işler yerine, anneliğe ve ev kadınlığına hapsediyor ve kısmi zamanlı düşük ücretli sermaye çalışanı yapıyor."dedi 
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.