1907 Okul 1907 Pota Projesi Silivri'den Start Aldı

2016 yılında kurulan Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübünün, ilk büyük çaplı sosyal sorumluluk projesi olan 1907 Okul 1907 Pota Projesi Silivri'den start aldı. Proje kapsamında Silivri Alipaşa Fethi Erkoç İlköğretim Okulu ve Büyükçavuşlu İlköğretim okulu bahçesine kurulan bahçelerine basketbol potaları düzenlenen törenle kullanıma açıldı.

1907 Okul 1907 Pota Projesi Silivri'den Start Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İLK POTALAR SİLİVRİ ‘DE DİKİLDİ

Törende proje kapsamı hakkında bilgiler veren Fenerbahçe Spor Kulübü Silivri Şubesi şube başkanı Orhan Öpçin “Fenerbahçe Spor Kulübü Milli eğitimle bir protokol düzenledi, malum bu sene Fenerbahçe Basketbol Takımı Euro Lig Şampiyonu oldu. Bu Euro Lig şampiyonluğunun farkındalığını yaratmak, aynı zamanda çocuklara basketbolu sevdirmek amacıyla ilköğretim çağındaki öğrencilere basketle tanıştırmak o sevdayı vermek amacıyla 1907 pota projesi yapıldı. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde bu potalar dikildi. İlk potalar Silivri ‘de dikilmiş oldu. Fenerbahçe şubesi olarak Silivri’mize 6 farklı okula 6 pota diktik, bunu şube imkânlarıyla gerçekleştirdik. Zaten Türkiye genelinde bunların tamamı maddi anlamda şubeler tarafından karşılandı. Bizde bu çorbada biraz tuz olabildiysek çok mutlu olacağız. Hedef, çocuklara sporun sevdirilmesi ve bu hedef çok önemli bir olay Malum Türkiye’de Ampute milli takım şampiyonluğu yaşandıktan sonra neden Türkiye’de futbolcular sporcular yaşanmıyor diye bir kavram ortaya çıktı. Tam da güzel bir zamana geldiğini düşünüyorum. Bu vesileyle çocukların spordan faydalanması ve basketbolla tanışması anlamında güzel bir proje olduğuna inanıyorum” dedi.

“GÜNÜMÜZÜ DEĞİL GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Hedef 1 Milyon üye Proje Yöneticisi Miraç Çam da yaptığı açıklamada “Fenerbahçe erkek basketbol takımı Euro kupasını aldıktan sonra Türkiye’de 1907 tane okula 1907 tane pota diye bir proje başlattık. Bu projeyi Sayın Başkanımızın vizyonuyla Çocuk ve Gençlik Kulübümüz hayata geçirdi. İlçede bunu ilk yapan Silivri ilçesi oldu. Buradaki Fenerbahçe Kulübünün yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlarımız verdikleri desteklerle, Silivri İlçemize 6 tane Pota hediye ettiler. Çocukların potaya attığı her top aslında çocuğun geleceğine attığı bir adım, biz bunun bilincindeyiz. Günümüzü değil geleceğimizi düşünüyoruz. Elimizden geldiğince gerek Fenerbahçe olarak gerek taraftarlarımız olarak Türkiye’nin geleceğine imza atmak adına, çocukların hem sportif amaçlı hem de eğitim dayanışma ruhu alacak birbiriyle arkadaşlık edecek şekilde vesile olacak katılımlar yapmaya devam edeceğiz. İfadelerini kullandı.

“KÖTÜ İŞLE UĞRAMAYAN GENÇLERE YOL GÖSTERSİN”

Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Silivri Sanayici ve İş adamları Derneği Başkan Yardımcısı Mesut Söylet te “Bugün burada Fenerbahçe şubemizin desteğiyle Fenerbahçe’nin projesiyle 1907 okula basket potası armağan etmeyi planladık. Silivri’mizde de 6 okula da destekçi arkadaşlarımız yaptırdılar. Bunun burada ilk başlangıç amacıyla buradayız, gençlerimize hayırlı olsun Spora sevgi kuvvetli, dinç başka kötü işle uğramayan gençlere yol göstersin teşvik etsin diye bu proje gerçekleşiyor. Hayırlı olsun memlekete, gelen katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadesini kullanarak potaya ilk basketi attı.