2. Yerel Aile Katılım Semineri gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi, Silivri Rotary, Silivri Kagider ortaklığı ile gerçekleştirilen, 2. Yerel Aile Katılım seminerinde '0- 6 Yaş Grubundaki Çocuklarımızın Gelişim Dönemleri ve Yaşamlarına Etkileri ' konulu seminer dün Yaşar Kemal Sergi Salonunda gerçekleştirildi.

2. Yerel Aile Katılım Semineri gerçekleştirildi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güli Çocuk Yuvası/ Çocuk Kulübünün müdiresi, Çocuk Gelişimi Eğitimcisi Nurten Daniş tarafından verilen seminerde katılımcılarda biliş oluşturma adına bilgiler paylaşıldı.

Silivri Yaşar Kemal Sergi ve Fuaye Salonunda dün düzenlenen seminerde, erken çocukluktaki gelişim alanlarından Bilişsel ( zihinsel ) Gelişimin diğer gelişim alanları olan Motor Gelişim, Dil Gelişimi, Sosyal/Duygusal Gelişime olan güçlü etkisini,  teorik bilgilerin yanı sıra verdiği örneklerle de pekiştirmeye çalışan Çocuk Gelişimi Eğitimcisi Nurten Daniş,  ayrıca sunumu esnasında,  şuan Güli Çocuk Yuvasına devam eden ayrıca büyüyüp ilköğretime geçiş yapan Güli Çocuklarının da, hazırladığı minik skeçlerde görev almalarını sağladı. Öğrencilerinin topluluk önünde kendilerini ifade etmelerine olanak veren bu güzel uygulama ile onların sosyal bir projede yer alma becerileri de desteklenirken aynı zamanda,  etkinliğin anlaşılırlığını/ kalıcılığını arttırarak çoklu fayda sağlamayı amaçladığını belitti.

Daniş “ Şuan ki bizler;  genlerimizde getirdiklerimizle birlikte,  okulöncesi dönemde,  gerek kendimiz, gerekse dış dünya ile ilgili,  en yakınımızdaki kişilerin bizlerde oluşturduğu Zihinsel kayıtların bedenlenmiş halleriyiz, bilinçaltı inançlarımızın, kendimizle ve başkalarıyla ilgili değerlerimizi, önyargılarımızı, ilişkilerimizi, yaşam performansımızı, zihinsel, bedensel ve ruhsal sağlığımızı belirliyor. İnsan yaşamında çok değerli bir zaman dilimi olan, okulöncesi dönemle ilgili farkındalık oluşturabilmede, Silivri Rotary Kulübümüz olarak hele de bunu Silivri Belediyemiz ve Silivri Kagider Derneğimizle birlik içerisinde, başarıyor olmak, son derece gurur verici”dedi.