81 ilin kültürü Silivri'de buluştu

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çemberimde Gül Oya Projesi kapsamında 81 ilin kültürünü Silivri'de buluşturdu.

81 ilin kültürü Silivri'de buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

81 ilden 81 öğretmenin emekleriyle yürütülen Çemberimde Gül Oya Projesi, Türkiye yolculuğuna Silivri ile devam etti. 29 Şubat 2016 tarihinde İzmir’den başlayan sergiler Türkiye’nin çeşitli noktalarında görücüye çıkmaya devam ediyor.
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak öncülüğünde Çemberimde Gül Oya sergisinin açılışını bugün Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleştirdi.
İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaşın da katıldığı sergi açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın mehter dinletisi ile başladı. Yine İBB Mehteran Takımı eşliğinde söylenen İstiklal Marşı sonrasında açılış kurdelesi kesildi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından “Bir Türkçe Öğretmeni olarak, böylesi özel bir projenin 81 ortağından biri olmaktan mutluluk duyuyorum. Meslek hayatımın içindeki belki de en özel günlerden birini yaşıyorum. 81 ilimizin kokusunu ve rengini Silivri’mize getiren Çemberimde Gül Oya Sergisi, milli birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendiriyor. Tıpkı bir çemberin oyası gibi ilmek ilmek, iplik iplik bir araya geliyor ve bir bütünün ayrılmaz parçalarını oluşturuyor” diyen Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak, katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi. Daha sonra sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu da 81 ilin kültürünü paylaşan bu proje için emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Piri Mehmet Paşa halk oyunları ekibi sahne aldı. Miniklerin sergilediği gösteri katılımcılardan büyük beğeni aldı.
Kültürel farklılıkları ve kaybolan gelenek, görenekleri ortaya koymayı ve değişik illerdeki insanların birbirlerinin kültürlerini tanımalarını, kaynaşmalarını, birbirlerine saygı duymalarını amaçlayan Çemberimde Gül Oya Projesi kapsamında Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda açılan sergi bugün ve yarın ziyaretçilerini bekliyor.

Eyüp Can BALABAN