Atatürk'ün leblebilerini yiyen çocuk öğrencilerle buluştu

9 Ekim 1937'de Atatürk'ün kıvırcık saçlarını okşadığı ve trenine aldığı 5 bin adetlik fotoğraf arşiviyle Türkiye'nin en geniş Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip Atatürk aşığı Hanri Benazus 81 yıl önceki yaşadıklarını anlatmak için ODAK Okulu öğrencileriyle buluştu.

Atatürk'ün leblebilerini yiyen çocuk öğrencilerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 Ekim 1937’de Atatürk’ün kıvırcık saçlarını okşadığı ve trenine aldığı 5 bin adetlik fotoğraf arşiviyle Türkiye’nin en geniş Atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahip Atatürk aşığı Hanri Benazus 81 yıl önceki yaşadıklarını anlatmak için ODAK Okulu öğrencileriyle buluştu.

Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda öğrencilerle buluşan Hanri Benazus, Atatürk Fotoğrafları Sergisi ve İmza gerçekleştirdi.

Odak Okulları Genel Müdürü Gülgün Narinç, açılış konuşmasında

‘’Çağdaş Atatürk ve imza günü etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederiz.

1930 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Atatürk Lisesi mezunudur. Uzun yıllarını iş hayatında geçirdi. Altay Spor Kulübünde yöneticilik ve başkanlık yaptı.

Yaşamı n en zorlu anısı;1937 yılında Atatürk tanışmasıdır. 7,5 yaşında çocukken Aydın’ın Ortaklar beldesini ziyareti sırasında babasıyla Ulu Önderimizi karşılamaya gitmiştir. Babasının elini bırakıp Atatürk’ün yanına koşunca, Atatürk kendisinin saçlarını okşamış ve onu trenine bindirmiştir. Kompartmanın penceresinde halkı selamlayan Atatürk’e ikram ettikleri leblebileri yiyen Sayın Benazus bu tanışma sırasında Atatürk’ün çocuklara duyduğu sevgiyi de hissetmiştir.

O dönemde herkes adının anlamını sorup neden Ahmet ya da Mehmet değil derken, bir tek Atatürk adının anlamını sormamıştır. Tüm halkı kucaklayan Atatürk’ün bu davranışından da çok etkilenen Sayın Benazus ilk Atatürk fotoğrafını 17 yaşında yarım gün okula gidip yarım gün çalıştığı haftalığıyla almıştır.

Atatürk fotoğraflarının yanında Cumhuriyet Kadınları (İlk avukat, ilk tiyatrocu gibi) konulu fotoğrafları da çok ilgi görmüştür.

70 yılı aşkın süredir Fotoğraf toplayan Sayın Benazus bugün 5000 adet Atatürk fotoğrafı sahibi koleksiyoneridir.

Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti çizgisinde, Sanata, Bilime, Sosyal Bilime odaklı 21. Yüzyıl Dünya İnsanını yetiştirme amacıyla kurulan okulumuzun davetlisi olarak İzmir’den gelen ve Atatürk fotoğraflarından oluşan bu çok değerli sergiyi bizlerle buluşturan Hanri Benazus’a çok teşekkür ediyoruz.’’ diyen  Odak Okulları Genel Müdürü Gülgün Narinç, öğrencilerle buluşması için Hanri Benazus’u davet etti.

81 yıl önceki yaşadıklarını öğrencilerle birebir paylaştı. O dönemdeki eğitim şartlarının zorluklarını, imkanların kısıtlı olmasını, şuan bulundukları okulun, öğretmenlerin, imkanların kıymetini bilmelerini dile getirdi.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi’nin açılış kurdelesini hep birlikte kesildi. Veliler, Öğretmenler ve öğrenciler sergiyi gezdi ve Benazus’un yazmış olduğu kitapları imzalattılar.