Başbakan Yıldırım açıkladı: Liseye geçişte yeni sistem!

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) akademik yılı açılış töreninde TEOG ile ilgili değişimi değerlendirdi. Yıldırım, "Sorular test değil. Sınıfta yapılan açık uçlu sorular olacak. Çalıştıysa, hazırlandıysa zaten cevap verecek. Öğrencilerin birikimini 1-2 saate sığdırarak onların geleceğini karartamayız" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım açıkladı: Liseye geçişte yeni sistem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2017-2018 akademik yılı açılış töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Troia Kültür Merkezi’nde yapılan törende Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, akademisyenler ve öğrenciler de yer aldı.

Başbakan Yıldırım’a 'Fahri Doktora' unvanı verildi

Başbakan Binali Yıldırım’ın özgeçmişinin Prof. Dr. Süha Özden tarafından okunmasının ardından Yıldırım’a ÇOMÜ tarafından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında, Türk siyasal hayatı ve kamu yönetimine üstün katkılarından dolayı 'Fahri Doktora' unvanı verildi.

“Türkiye bulunduğu bölgede çok büyük sınamalara tabi olmuş bir ülke”

Ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım, “Özgeçmişte 21 Aralık değil 20 Aralık olacak. Beni bir gün gençleştirdiniz. Bir eksik de 5 torun. Burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Akademik yıl öğrencilerimize, üniversitemize ve hocalarımıza hayırlı olsun. Türkiye bulunduğu bölgede çok büyük sınamalara tabi olmuş bir ülke. Alçak darbe girişiminin üzerinden daha 1 yıl geçti. Maalesef güzel, milli duygularımızı, ülke sevdamızı, dini duygularımızı istismar eden, kökleri dışarıda olan bir terör örgütü ile bu ülke yüzleşti. İçeriden bir mikrop gibi kuşatarak ülkenin bağımsızlığına, demokrasisine kasteden alçak bir girişim içerisinde bulundu. Türk milletinin ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ diye tanımladığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düsturuyla milliyetçi, bayrağını seven bütün unsurlarıyla, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inen aziz milletin evlatlarıyla bu alçaklara gereken cevap verildi. O karanlık gece halkın gücünün tankın gücünü yendiği gecedir. Bütün dünyaya ülkesi için gözünü kırpmadan canını vermeye hazır olan bir milletin neleri başaracağı göstermiş olundu. Onlar çok emindi. Yıllardır yatırım yaptıkları alçaklar ordusu sonuç alacaktı, sonuç yüzde 100 başarılı olacaktı ama olmadı. Hesap edemedikleri şey aziz Türk milletinin bağımsızlık aşkıydı. Bu milletin Çanakkale geçilmez derken de aynı ruha sahipti, 15 Temmuz’da da bu ezan dinmez, bu bayrak dinmez diyerek aynı ruhu gösterdi” dedi.