Belediyeden hayvanları koruma günü etkinlikleri

Silivrili minikler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezini dolaşarak hem yapılan çalışmaları inceledi hem de can dostlarımızı ziyaret etti.

Belediyeden hayvanları koruma günü etkinlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde belediye ait olan Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde minik ziyaretçilerini ağırladı. Merkezde yapılan çalışmaları yerinde görerek, Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, daha sonra barınaklarda tedavi ve aşılama çalışmaları yapılmak üzere misafir tutulan hayvanları ziyaret etti. Ziyaret sırasında Silivri Belediyesi Veteriner Hekimliği çalışanları minik öğrencilere eşlik ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILANDI

Merkezi guruplar halinde dolaşan öğrencilere, hayvan sevgisi ve koruma bilinci aşılanırken; hayvanların doğa ile uyum halinde yaşayabilmesi için Silivri Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar da anlatıldı. Öğrenciler için Yaşar Kemal Sergi Salonumuzda “Hayvan Sevgisi ve Zoonoz Hastalıklar” konulu bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Turgut Reis İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu, Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu, Mimar Sinan İlköğretim Okulu ve 75. Yıl İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrencilere, Veteriner Hekim Kerem Kaya tarafından bilgiler aktarıldı.