Bilgi-Kültür Yarışması'nın galibi Ertuğrul Gazi Ortaokulu

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bilgi-Kültür Yarışması finali Ertuğrul Gazi Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yarışma sonrasında gülen taraf Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri oldu.

Bilgi-Kültür Yarışması'nın galibi Ertuğrul Gazi Ortaokulu

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Ortaokullar Arası Bilgi-Kültür Yarışması’nın 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı programı Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. İlk tur ayağı Çarşamba günü yine aynı salonda gerçekleştirilen Ortaokullar Arası 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bilgi-Kültür Yarışması’nın finalinde 6 okul yarıştı. Final programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Osman Kesici, Şube Müdürü Mehmet Şen, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

6 okuldan 18 öğrenci final heyecanı yaşadı

Saat 10.00’da başlayan ve yaklaşık iki saat süren Ortaokullar Arası 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bilgi-Kültür Yarışması’nın finaline Silivri’de eğitim veren 6 okuldan toplam 18 öğrenci, Çarşamba günü yapılan eleme turunu geçerek katılma hakkı kazandı.

Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Gümüşyaka Ortaokulu, Çağrıbey Ortaokulu, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu, Çayırdere Ortaokulu ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri final turunda şampiyonluk için kıyasıya yarıştı.

Öğrenciler 20 soruda kıyasıya yarıştı

Aydın Dakes’in sunuculuğunu yaptığı final turu heyecanı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemiz için canlarını veren tüm aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu müteakiben İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında ise Dakes, final turu ile ilgili bilgileri aktarırken Hayri Güler, Ömer Kaya, Ömer Bayrakdaroğlu, Şafak Gürdere, Yakup Şentürk’ten oluşan jüri heyetini ve Levent Gürsoy, Necla Kavlak ve kendisinden oluşan Yürütme Kurulu’nu da tanıttı.

20 soru üzerinden yaşanan final heyecanı sonrası Gazi İmam Hatip Ortaokulu 45 puan, Çayırdere Ortaokulu 45 puan, Gümüşyaka Ortaokulu 60 puan, Çağrıbey Ortaokulu 70 puan topladı.

Şampiyon ekstra soruyla belirlendi

Ertuğrul Gazi Ortaokulu ve Değirmenköy Atatürk Ortaokulu öğrencileri 80 puan ile ilk 20 soru sonrası zirveyi paylaşırken, yarışma talimatnamesine göre şampiyonu belirlemek için iki okul arasında ekstra sorulara geçildi. İlk ekstra soru sonrası doğru cevap Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinden gelince, şampiyon da belli oldu.

Öğrenciler ödüllendirildi

Yarışmanın final turunda ter döken tüm öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Çayırdere Ortaokulu ve Gümüşyaka Ortaokulu öğrencilerine hediyelerini, Ertuğrul Gazi Ortaokulu Müdürü Ahmet Öngel verirken, üçüncü olan Çağrıbey Ortaokulu öğrencilerine hediyelerini yarışmanın Yürütme Kurulu Başkanı Silivri Anadolu Lisesi Müdürü Levent Gürsoy, ikinci olan Değirmenköy Atatürk Ortaokulu öğrencilerine hediyelerini Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen ve yarışmanın şampiyonu Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerine hediyelerini de Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Kesici verdi.

Kesici: Hepsi benim için birinci

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerle tek tek tokalaşarak onları tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Kesici, ödüllerin verilmesinin ardından kısa bir konuşma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Kesici konuşmasında, “Yarışma kuralları gereği birinci, ikinci ve üçüncüyü açıklamamız gerekiyor. Ancak buraya katılan bütün öğrencilerimiz benim için birincidir. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bilgi ve kültürün gelişmesi adına düzenlenen bu yarışma programında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Ortaokullar Arası 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bilgi-Kültür Yarışması’nın final programı çektirilen toplu fotoğrafla birlikte sona erdi.