Bilim İnsanı Mutluer, Beyciler'de öğrencilerle buluştu

CERN´e katılan ilk Türk bilim insanı Ahmet Serdar Mutluer, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.

Bilim İnsanı Mutluer, Beyciler'de öğrencilerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuarına sahip olan CERN´e katılan ilk Türk Bilim İnsanı Ahmet Serdar Mutluer, Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencileri ile bilim üzerine söyleyişi gerçekleştirdi. Çalışmalarını ve bilim dünyasına olan ilgisini anlatan Mutluer’i öğrenciler büyük bir merakla dinledi. Öğrenciler söyleyişide merak ettikleri soruları sordu ve sonunda imza aldı. Söyleyişinin sonunda Ahmet Serdar Mutluer’e Okul Müdürü Mustafa Elibol plaket hediye ederek ‘’Ahmet Bey’e bu güzel söyleyişi için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz için çok güzel bir örnek oldunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum.’’ dedi.

Okul öğretmenlerinden ve aynı zamanda  Kapsul Plus Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürü olan Aslıhan Dikmen “Ahmet Serdar Mutluer ile yazın  dergimiz için  röportaj gerçekleştirdik. Kendisi ile bu sebeple tanıştık. Ahmet Bey bugün okulumuzda keyifli bir söyleyişi gerçekleştirdi. Öğrencilerime ilk olarak teknoloji tasarım dersimizde Türk araştırmacıları anlatırken genç yaşta büyük başarılara imza atan Ahmet Bey’den de bahsettim. Öğrencilerimiz derste kendisine büyük bir hayranlık duydu. Dersi büyük bir merak ile dinleyince Ahmet Bey’e okulumuza gelmesi için bir davette bulundum. Davetimi kabul ederek okulumuza geldiğinde öğrencilerim bugün büyük bir mutluluk yaşadı. Davetimize geldiği ve ilgisi için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca her etkinliğimde bana destek olan Okul Müdürüm Mustafa Elibol, Müdür Yardımcımız Kahraman Burak Sancak’a ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Rukiye Demir ve davetimize gelen Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni ve Kapsul Plus’ın Genel Yayın Yönetmeni Mete Arslan Konak’a da teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Ahmet Serdar Mutluer Kimdir?

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer; Matematik, Fizik, Kimya, Bilgisayar Bilimleri ve Tıp alanlarında, multidisipliner çalışmayı esas alan projeler ve çalışmalar yürütmekte. Bu çalışmalarım neticesinde; sağlık bilimleri kategorisinde TUBA GEBİP-2016 "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı"na aday gösterildi. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıbbi Araştırmalar Kulübü'nde yönetim kurulu başkanlığı görevini devam ettiriyor.