Büyükçavuşlu Ortaokulu öğrencilerinden ziyaret

Büyükçavuşlu Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Yaşlılar Haftası münasebetiyle köyün ileri gelenlerine ziyarette bulundu. Öğrencilerin büyüklerinden aldığı öğütler ise kulaklarına küpe oldu.

Büyükçavuşlu Ortaokulu öğrencilerinden ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyükçavuşlu Ortaokulu Müdür Yarımcısı Nuran Çayır, öğretmenleri Kalbiye Saygın ve Eyüp Can Balaban; öğrencileri Yağız Kurtay Öztürk, Gülten Tombaş, Beyzanur Başaran köyün ileri gelenlerinden Cemil Erman(77)’ın ev sahipliğinde Niyazi Saygın(74) ve İdris İkiz(77)’i ziyaret etti. Kimi zaman öğrencilere öğütler veren Erman, Saygın ve İkiz kimi zaman da ziyarette bulunanları güldürdü.

Köyün geçmişi hakkında bilgiler veren Cemil Erman’ın özellikle; şu andaki Büyükçavuşlu Ortaokulu’nun yerinde önceden göl olduğunu söylemesi ve İdris İkiz’in de orada yüzdüklerini söyleyerek Erman’ı desteklemesi öğretmen ve öğrencileri şaşırttı. Bunun haricinde kendi öğrencilik dönemlerinden de bahseden büyükler, öğrencilere şimdiki öğretmenlerin ve okul şartlarının değerini bilmelerini öğütlediler.

 

İdris: “Sümbüller açarken doğmuşum”
Sohbetin başında İdris İkiz’e yaşı sorulduğunda 77 yaşında olduğunu ancak doğum tarihini annesinin tam olarak “Sümbüller açarken doğdun” şeklinde söylediğini belirtti. ‘Ben küçükken anneme doğum günümü sorardım. Annem de bana, seni doğurduğumda bahçede renk renk sümbüller açmıştı. Sen de işte o zaman doğdun, derdi. O yüzden şimdi diyorum ki sümbüller açarken doğmuşum ben.

Erman: “Ayakları halletsek tutma beni top oynamaya”

Ayaklarındaki rahatsızlık sebebiyle dört ayak değnekle yürüyebilen 77’lik delikanlı Cemil Erman da yaş konusu açıldığında, ‘Benim ayaklarımda sıkıntı var. O yüzden çok fazla hareket edemiyorum. Ayakları halletsek tutma beni sonra Koru’ya top oynamaya.’ şeklinde bir söylemde bulunarak ortamdakileri tebessüm ettirdi.

İkiz: “Kılıbık değil kalbi ılık”

Ziyaretin sonlarına doğru İdris İkiz’e takılan Niyazi Saygın, ‘İdris sen hanımdan izin aldın mı camiden buraya gelirken? Beklemesin seni evde’ şeklinde soru sorunca İdris İkiz ise ‘ Yok, nereye izin alıyorsun? Arayıp da, ben falanca yere uğrayacağım, desem; ne işin var orada eve gel hemen, der. O yüzden aramadım. Bunun için de yavaş yavaş kalkalım artık. Şimdi bana bazıları ‘kılıbık’ diyebilir ama ben ona şöyle diyorum:  “Kılıbık değil kalbi ılık.”

Kulaklara birer küpe

Ziyarete katılan öğrenciler özellikle öğrencilik anılarıyla ilgili büyüklerinin söylediklerini can kulağıyla dinlerken, kulaklarına da birer küpe takmış oldular. Aynı zamanda da ‘Yaşlılar Haftası’ içerisinde köylerinde(mahallelerinde) bulunan üç güzel yürekli büyüğünü de mutlu etmiş oldular.