Büyüklerini tanı,değerlerini öğren

Abdullah Aliye Can Anaokulu'nun Ulusal Destek Servisi tarafından onaylanan projeleri büyüyerek devam ediyor.Projede her hafta bir şahsiyet ve temsil ettiği değerler çeşitli etkinliklerle sınıflarda ve okul içinde işlenmeye devam etmekte.

Büyüklerini tanı,değerlerini öğren
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklar küçük yaşlarda karşılaştıkları karakterleri örnek almaya isteklidir. Günümüzde daha çok ekranların etkisiyle çizgi film karakterlerine ilgi duymakta ve onların varsa olumsuz özelliklerini de örnek almaktadır. Eğitim verilen yaş grubu tam da çocukların kişiliklerinin oluşmaya başladığı dönem olduğundan bu dönemde örnek aldıkları ve karşılaştıkları karakterlerin özellikleri büyük önem arz eder.

Bu nedenle, okul yönetici ve öğretmenleri, öğrencilere kendi kültürümüzde olan temsil ettikleri değerler bakımından vurgulanması gereken, yaşatılarak nesilden nesile aktarılması gereken şahsiyetleri tanıtmayı hedefledi.

Ayrıca bu şahsiyetler aracılığıyla liderlik, vatan sevgisi, hoşgörü sabır, çalışkanlık, başarı, dostluk, dayanışma, doğruluk dürüstlük, adil olma, özgüven, sevgi ve saygı değerlerini benimsetmeyi ve davranışa dönüştürmelerini sağlamayı amaçlıyor. Projede her hafta bir şahsiyet ve temsil ettiği değerler çeşitli etkinliklerle sınıflarda ve okul içinde işlenecektir.

Uygulama takvimi şu şekilde olacaktır;

Karagöz Hacivat (Dostluk, Dayanışma)

Mevlana (Hoşgörü, Sabır)

Mimar Sinan (Çalışkanlık, Başarı)

Keloğlan ( Doğruluk, Dürüstlük)

Nasreddin Hoca ( Adil olma, Özgüven)

Yunus Emre ( Sevgi, Saygı)

Okulun bu hafta ki konusu olan Nasrettin Hoca Adil Olma ve Özgüven değerlerini işlerken 5 yaş kulüp sınıfı Nasrettin Hoca fıkralarını canlandırdılar.