Çok Tehlikeli Mesleklerde çalışanlara belgeleri verildi

Silivri İMKB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Demsaş Metal Sanayi A.Ş arasında yapılan protokol sonucu Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleklerde çalışan işçilere yönelik mesleki eğitim belge dağıtımı töreni gerçekleştirildi.

Çok Tehlikeli Mesleklerde çalışanlara belgeleri verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri İMKB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Demsaş Metal Sanayi A.Ş arasında yapılan protokol sonucu Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Mesleklerde çalışan işçilere yönelik mesleki eğitim belge dağıtımı törenine İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Belediye Başkan yardımcısı Bora Balcıoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Milli Eğitim Şube müdürü Osman Kesici, Halk Eğitimi merkezi Müdürü Seyfettin Aydın Değirmenköy’deki okul müdürleri, Muhtarlar, Demsaş Yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarını katıldı.

Belge töreninde konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İrfan Şenkal “Yapılan İstatistiklerde iş kazalarında Ülkemiz maalesef Avrupa’da birinci, dünyada Hindistan’dan sonra ikinci durumdadır. Hedefimiz bu eğitimler sonucunda bu tabloyu değiştirmektir. En çok kazanın olduğu meslek grupları İnşaat, Maden ve Metal sektörüdür. 20.06.2012 tarih ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çıkarıldı. Bu kanunun amacı; İş yerlerinde İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki sorumluluk hak ve yükümlülüklerini düzenlemektedir. Meslek gruplarındaki Riskler tespit edildi bazı meslekler Az tehlikeli, bazı meslekler tehlikeli bazıları da çok tehlikeli sınıfta yer aldı. Ayrıca 13 Temmuz 2013 tarihinde çıkarılan yönetmeliğin amacı ise Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların Mesleki eğitimlerinin usul ve esaslarını düzenlemektir. Demsaş Metal sanayi ile yaptığımız Protokol sonucunda 01.01.2013 tarihinden önce işe başlayanlara 40 saatlik bir eğitim verilmiştir. Bu eğitimler sonucunda çalışanlar Kurs Bitirme belgesi almaya hak kazanmışlardır. 01.01.2013 tarihinden sonra veya yeni işe başlayacaklar ise işe başlamadan önce, Çalışma yeri, iş değişikliğinde iş ekipmanının değişmesi halinde ve yeni teknoloji uygulanması halinde mesleki eğitim alması zorunludur.  Mesleki Eğitim Belgesi olmadan Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılamazlar.Kalfalık, Ustalık Usta Öğreticilik belgesi veya Meslek Lisesi diploması olanlar Mesleki Eğitim almış kabul edildiklerinden tekrar kursa alınmazlar.Demsaş Metal Sanayi ile yaptığımız bu Protokol Sonucu farklı günlerde toplam 125 kişiye eğitim verilmiş olup bu eğitimlerini başarıyla tamamlayan çalışanların belgelerini dağıtacağız.Bu eğitimin amacı çalışanların Mesleki bilgilerini artırmak ve aynı zamanda İş kazası ve meslek hastalıkları konusunda bilgilendirmektir”dedi.

 

Demsaş Metal firmasının eğitimde sorumlu mühendisi yapılan eğitimlerle ilgili ve firmayı tanıtan bir sunum yaptı. Daha sonra belge almaya hak kazananlara belgeleri takdim edildi. Törene katılan protokol üyeleri, fabrikada  yapılan çalışmaları bizzat her bölümü tek tek gezerek ve yetkililerden bilgi aldılar.