Cumhuriyet Bayramı'na 'Odak'landılar

Odak Okulları Silivri kampüsünde eğitim öğretim gören öğretmen, öğrenci ve veliler Cumhuriyetin 94.yılında muhteşem bir kutlamaya imza attı.

Cumhuriyet Bayramı'na 'Odak'landılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Odak Okulları Silivri Kampüsü konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Odak Ortaokulu Müdürü Cenk Kır gerçekleştirdi. Kır, konuşmasında “Bugün özgürlük, barış, insan sevgisi ve bağımsızlık tutkumuzun, duygularımızı coşturduğu yurdumuzun en büyük bayramı. Laik, demokratik Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını gazilerin ve şehitlerin şahitliğinde, Atalarımızın ve başta Mustafa Kemal olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda, Milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize saygılarımı ve iyi dileklerimi iletiyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum.

Şairin: “Kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı, Parçalandı bir kıtanın toprakları, Aslan payını aslan olmayan aldı” diye haykırdığı günlerden geldik bu günlere

Atatürk, ulusal ve evrensel çizgisiyle sevgiyi, barışı benliğine sindirmiş bir önderdir. Atatürk'ün devlet yönetimi, yaptığı devrimler ve halkına tanıdığı haklar Türkiye'yi değil; bütün dünyayı etkilemiştir.

Ulusların barış özlemi ve insan sevgisi her dönemde belirleyici olmuştur. Özellikle de özgürlük arayışlarının yoğunlaştığı dönemlerde... Biz de Kurtuluş Savaşı’na barış içinde özgürce yaşama isteği ile başlamış ve sahip olduğumuz bu inançla başarıya ulaşmıştık. Şimdi laiklik, Cumhuriyet ve demokrasinin temellenişini ve bu süreçte karşılaşılan zorlukları bilerek bugünlere geldik.

Cumhuriyet varlığımızın güvencesidir. Cumhuriyet birlik, beraberlik ve ulusal bütünlük gerektirir. Ulusal bütünlüğümüzün temelinde de Atatürkçü düşünce vardır.

1920'li yıllardan sonra tüm dünyada kapalı rejimlerin güçlenmeye başladığı bir dönemde, halka dayanan ve şeffaf yönetim anlayışını getiren Cumhuriyetin ilanı, köklü bir dönüşüm başlatmış, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında Türkiye, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir.

Atatürk’ün dediği gibi: Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Sözünü ilke ediniyoruz. Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin meydanlarında bütün dünyaya yeni bir hamlenin müjdesi haykırılsın. Bugün burada, yepyeni ufuklara doğru yelken açılsın. Akıl ile, adap ile, ahlak ile, adalet ile çağdaş medeniyet sürecimiz devam etsin. Bugün burada, ecdad bize gülümsesin. Bugün burada, dallar yapraklar kökleri ile buluşsun. Bugün burada, bütün fertleri ile Türk milleti bayram etsin. Bayramınızı bu duygularla tebrik eder, dünya döndükçe bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından ilkokul öğrencilerinin hazırladığı marşlar seslendirildi. Okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Cumhuriyet Denizi” oratoryosu ile kutlama programı sona erdi.

Programa, velilerin yoğun ilgi gösterdiği bazı velilerin ise programdan etkilenerek gözyaşlarını tutamadığı gözlemlendi.