Farkında Olmaya Engel Yok!

Silivri'de yaşayan özel öğrenciler, Engelliler Haftası programında Atatürk Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonrasında Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) öğrencilerinin tiyatro gösterisi ve sergisi sunuldu.

Farkında Olmaya Engel Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen program, kortej ile başladı. Programa Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Meral Kutlu, okul müdürleri, Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi öğrencileri, özel sınıfları olan tüm okullar, rehabilitasyon merkezleri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Farkında Olmaya Engel Yok

Özel bando eşliğinde yürüdüler

Kortej yürüyüşüne katılan grup, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran yönetimindeki Özel Bando ile birlikte Kaymakamlık önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Kortejin ardından Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumu gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Şen, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Çelenk programı, Volkan Yaran ve özel öğrencilerin mini bando gösterisi ile sona erdi.

Farkında Olmaya Engel Yok

“Vatan Sevgisine Engel Yoktur”

Sahildeki programın ardından etkinlikler, Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’ndeki program ile devam etti. Silivri Kaymakamı Ali Partal ve hayırsever işadamı Abdullah Bilgingüllüoğlu da programa katıldı. Program, Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Müdürü Bünyamin Kurt’un konuşmasının ardından okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Vatan Sevgisine Engel Yoktur” isimli tiyatro oyunu ile devam etti. Özel öğrencilerin tiyatro oyununun ardından ise ilçe protokol üyeleri, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda Abdullah Güllüoğlu Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılan engelli çocukların el emeği sergisini ziyaret etti.