Fenerbahçe Üniversitesi TBMM Gündeminde

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Silivri'de açacağı Fenerbahçe Üniversitesi, YÖK onayının ardından şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı'nın kanun tasarısıyla TBMM gündeminde.

Fenerbahçe Üniversitesi TBMM Gündeminde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Silivri’ye yapmayı planladığı Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş çalışmaları sürüyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun 17 Mart’ta aldığı başvuru kararının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.
 
ALTI YENİ ÜNİVERSİTE KURULUYOR
Tasarıyla, Bakanlar Kurulunda ve Yasama Organı üyeliğinde bulunanların tecrübelerinden, yükseköğretim kurumlarında ve bilimsel çalışmalarda yararlanabilmek için düzenleme yapılıyor. Bu kişiler, ayrıldıkları yükseköğretim kurumlarına kadro şartı aranmaksızın, bir başka yükseköğretim kurumuna ise uygun kadro olması halinde atanabilecek. Bilimsel araştırma ve yayın etiği kurullarının oluşumu, görevleri ve çalışmalarına ilişkin usul ve esaslar, Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle düzenleniyor. Devlet üniversitelerinde öğretim üyesi altyapısının sağlamlaştırılması amacıyla emeklilik yaşı 75 olarak belirleniyor. Acıbadem Üniversitesinin adı, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi şeklinde değiştiriliyor. Tasarıya göre, Eskişehir Teknoloji Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Teknoloji Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Van Zehra Üniversitesi ile İstanbul'da Fenerbahçe Üniversitesi adı ile bir vakıf üniversitesi kuruluyor.
 
ÜNİVERSİTE SELİMPAŞA'DA EĞİTİM VERECEK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçen yıl ‘1 milyon üye’ hedefleyen kampanya kapsamında ilçeye gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yıllardan bu yana kurulması gündemde olan Fenerbahçe Üniversitesi için ilçedeki tarihi önemi büyük çeşitli binaları ve arazi tahsis etmeye hazır olduklarını söylemiş, Yıldırım ve kulüp yöneticilerinden Şekip Mostoroğlu binaları gezip beğenmişti. Başkan Işıklar, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ile birlikte yaptığı görüşmelerin ardından konuyu 4 Mayıs 2015 tarihinde belediye meclisine getirmişti. Mecliste oy birliği ile Selimpaşa’da bulunan belediye ek hizmet binaları ile 3 tarihi konak, Fenerbahçe Üniversitesi Vakfı’na 30 yıllığına tahsis edildi.