Gazi ve çocuklarımızdan anlamlı konser

Silivri'de bir ilk olmasıyla büyük ilgi uyandıran Muharip Gaziler ve Çocuk Korosu'nun 'Türkülerde Çanakkale' adlı ortak konseri beğeni ve takdir topladı.

Gazi ve çocuklarımızdan anlamlı konser
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği ve Turgut Reis İlkokulu işbirliğinde, Müzik Öğretmeni Volkan Yaran’ın bir projesi daha hayat buldu. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünde Çanakkale şehitlerinin anısına “Türkülerde Çanakkale” adlı konser düzenlendi. Turgut Reis İlkokulu Çocuk Korosu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği üyeleri 19 Mart 2018 Pazartesi akşamı Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi’nde buluştu. Yoğun katılımın gerçekleştiği konserde İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Karagöl, Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Aslan, bazı okul yöneticileri de izleyiciler arasındaydı.

Turgut Reis İlkokulu Müdürü Hakan Can, yaptığı açılış konuşmasında konuklara “Hoş geldiniz” diyerek katılımlarıyla kendilerini onurlandıranlara teşekkür etti. Can, gazilere verdikleri öneme değindi, farkındalık yaratmak istediklerini belirtti ve sahneyi öğrenci ve gazilere bıraktı.

Cumhuriyetimizin en büyük gazisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yaşayan canlı temsilcileri arasında yer alan ilçemiz gazileri konser öncesi kendilerini tanıttılar. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak katıldıkları harplerde çoğunluğu Kıbrıs gazisi olan muharip gazilerimiz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen böylesine anlamlı bir etkinlikte yer almanın heyecan ve onurunu yaşadı. Silivri’de derneklerinin kurulmasıyla bir araya geldiklerini paylaştılar. Ardından Turgut Reis İlkokulu Çocuk Korosu’nu oluşturan öğrencilerle birlikte kahramanlık türkülerini seslendirerek Çanakkale’de verilen mücadeleyi ve kazanılan zaferin anlamını ifade ettiler. Konser, Türk bayrakları ve izleyicilerin de türkülere eşlik etmesiyle coşku içinde tamamlandı.

“Türkülerde Çanakkale” konseri sonunda Turgut Reis İlkokulu tarafından hazırlanan teşekkür plaketi İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal Aslan tarafından muharip gazilerimize sunularak onurlandırıldılar. Adnan Gürcan da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Temsilciliği adına Müzik öğretmeni Volkan Yaran’a teşekkür plaketi sundu.

Hürhaber/Renginar SALİ'nin haberi