Güli Çocuk Yuvası huzurevini ziyaret etti

Silivri Güli Çocuk Yuvası minikleri, yine sosyal bir proje ile mutlu oldu, mutlu etti. Küçük yaşta da olsa bireylerin yaşamına dokunmanın güzelliğini yaşayarak deneyerek gördüler.

Güli Çocuk Yuvası huzurevini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önceki yıllarda da okulda yaptıkları yaratıcı el faaliyetlerini açmış oldukları Güli Çocuk Sergisinde,  mini müzayede ile ailelerine satmış, kazandıkları paralarla marketten, kendileri alışveriş yaparak aldıklarını Silivri Gıda-Giysi Bankasına bağışlamışlardı. Bireysel, toplumsal ve evrensel değerlerin küçük yaşlarda kazanıldığını vurgulayan Güli Çocuk Yuvası sahibi ve yöneticisi Çocuk Gelişim-Eğitim Uzmanı Nurten Daniş, bu seferki projeleri ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini şu kelimelerle anlattı;

“Katılabilen Güli Çocuklarımız ve Güli ailelerimizle bugün, Silivri Belediyesi Gökhan Kurtulmuş Huzurevindeydik. Yaşanan duygularla, bir birbirimize ödül olduğumuz bu değerli anlar için Silivri Belediye Başkanınız Sn. Özcan Işıklar'ın en önemli sosyal projelerinden biri olan bu yaşam merkezi için öncelikle kendisine, Engelli-Yaşlı Koordinasyon Merkezi Müdürü Sn. Meral Kutlu'ya ve Huzurevi Müdürü Sn. Hatice Özmen Genç'e ve de emekçilerine çok teşekkür ediyoruz.

Daha önce Silivri Rotary Kulübümüzü temsilen katıldığımız huzurevi ziyaretimiz sonrası yüreğimiz orada kalmıştı. Bir günü değil, çokça günü orada geçirmeye karar vererek ayrılmıştık. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma,  çocuklarımızda kazandırmaya çalıştığımız değerler eğitimini pekiştirdiğinden,  onların eğitim ve gelişimlerine çoklu fayda sağlayacak projelerle yine, yine yeniden yaşlılarımızı ziyaret etmeyi arzulamıştık.

‘Yıllarda engel yok’ ismini verdiğimiz projemizin sevgi konseptli olan bugünkü ziyaretimizle,  bir ilki gerçekleştirdik. Güli Çocuklarımızın, kendi yaptıkları minik hediyelerini,  yaşlılarımızla paylaşma imkanı bulduğu bu güzel günde aynı zamanda hep birlikte Drama, Orff-Ritim, Dans, Boyama Etkinliği de yaparak çok eğlenceli, doyurucu, sevgi alışverişiyle bir o kadar da duygulu anlar geçirdik. Silivri Levent Köksal Sanat Merkezi kadrosundan olan Piyano Öğretmenimiz Anna Demir ve sevgili öğrencilerimizin piyano resitalleriyle de günümüz tam bir sanat şölenine dönüştü. Yaşlılarımızın mutluluğu,  bir daha ne zaman geleceksiniz diyerek bizi sevgiyle uğurlamaları görülmeye değerdi. Bir sonraki projemizi gerçekleştirme hayalimizle günü sonlandırmak burukluğumuzu bir nebze de olsa hafifletti.”