Hayırsever İşadamından yeni bir okul daha

Silivri'de ve Türkiye'nin birçok noktasında yapmış olduğu bağışlarla bölgemizde hayırsever işadamı olarak tanınan Nurullah Baldöktü, ilçemize yeni bir okul daha kazandırmak için kolları sıvadı. Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanına yapılacak olan 16 derslikli uygulama anaokulu okulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hayırsever İşadamından yeni bir okul daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen temel atma programına Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Rumeli Üniversitesi Rektörü Salih Aynural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İşadamı Nurullah Baldöktü ve eşi Şerife Baldöktü, İlçe protokolü üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
“SİLİVRİ ÇOK ŞANSLI”
Temel atma programının ilk konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay gerçekleştirdi. Ay, konuşmasında “Günümüzde eğitim öğretime önem veren toplumlar ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan gelişmiş toplumlardır. Ülkemizde de son yıllarda genel bütçeden çok ciddi anlamda eğitime kaynak aktarılmaktadır. Silivri’de çok şanslı, çünkü ilçemizde bulunan okulların yaklaşık %30’u eğitim gönüllüsü hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmıştır. Bugüne kadar eğitime vermiş olduğu katkılardan dolayı Nurullah ve Şerife Baldöktü’ye teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi.
“HAYIR YAPANIN İŞİ RAST GİDER”
Programda konuşan İşadamı Nurullah Baldöktü de konuşmasında ““Bizim için büyük bir şeref olan okulun temel atma töreninde bizlere desteğini esirgemeyen ve davetimizi kırmayarak buraya teşrif ettiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ailemizde gelenek halinde sürüyor bu hayırseverlik, biz bununla gurur duyuyoruz. Hayır yapmak çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin. Hayır yaptıkça işim rast gitti, sıhhat ve sağlığım düzeldi. Hayır yapanın işi rast gider. Temelini atacağımız okulun Milletimize memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
“ESERLERİ TEK TEK TAKİP EDER”
Programda “Bir hayrı yapmak önemli ancak o hayrın takibini yapmak ta daha önemli diyerek konuşma yapan diğer bir isim de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar oldu.”Ben Nurullah bey’den bilirim kazandırdığı eserleri tek tek takip eder. Eksiği noksanı var mı diye. Ülkemize Silivri’mize böyle eserler yaptırdığı ve bağışladığı için kendisine ve Şerife hanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Temelini atacağımız okulun hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.
“MUTLU BİR OLAYI BİRLİKTE YAŞAYALIM İSTEDİK”
Ülkemizin içerisinde bulunduğu bulutlu atmosferden bugün mutlu bir olayı birlikte yaşayalım diye bu töreni tertip etmeyi özellikle özen gösterdik. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların da son bulması bugün atacağımız temelinde bunun başlangıcı olmasını dileyerek, birazdan temelini atacağımız Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binasının ilçemize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor hayırseverlerimizi de yürekten kutluyorum. Silivri’de göreve başladığımda Nurullah Bey ziyaretime gelmiş ve yaptıkları işlerden bahsetmişti. Aslında bu işlerden bahsedilmesine ihtiyacım yoktu çünkü ben Kayserili hemşerisi olarak çocukluğumdan beri Kayseri’de Baldöktü ailesinin varlığını bilen birisiyim. Sadece Silivri’de değil Kayseri’de de devlet ve millet hizmetine sunulacak eserlerin yapılmasındaki katkılarının devam ettiğini biliyorum. Temelini atacağımız ek binandın ilçemize ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ”dedi.
PROTOKOL İMZALANDI
Yapılan konuşmaların ardından İlçe milli eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi, Silivri Kaymakamlığı ve İşadamı Nurullah Baldöktü ile protokol imzalandı. Kesilen pastanın ardından Temel atma işlemine geçildi. Protokol üyelerinin de katılımıyla inşaatın temeline ilk harç atıldı.
16 derslikli olacak okul ek binası Ekim ayı sonunda tamamlanacağı öğrenilirken program sonunda katılımcılara çeşitli ikramlar sunuldu.