İrfan Sırdaş AEV Ortaokulu, İstanbul'da dereceye girdi

Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İstanbullu Çocuklar Çöpüne Sahip Çıkıyor Kısa Video Yarışması'nda İrfan Sırdaş AEV Ortaokulu öğrencileri dereceye girdi.

İrfan Sırdaş AEV Ortaokulu, İstanbul'da dereceye girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2015 yılından bu yana çöpün doğru yere atılması ve çöp üretiminin en aza indirgenmesi yönünde toplumda bir farkındalık yaratarak davranış dönüşümü sağlamak ve daha temiz bir çevre oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Çöpüne Sahip Çık Vakfı, İstanbul’da eğitim gören ortaokul öğrencileri arasında “İstanbullu Çocuklar Çöpüne Sahip Çıkıyor Kısa Video Yarışması” düzenledi.

“Çöpü çöpe atma” bilinci oluşturuluyor

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projenin amaç ve konusu şekilde açıklandı: “Ülkemizde ve dünyada çevre kirliliğinin temel sebeplerinden biri, çöplerin çevreye atılması ve

doğru yere atılmamasıdır. Bu durum, dünyanın geleceğini tehdit etmekte olup, sağlık ve hjiyen açısından büyük bir sorun oluşturmanın yanı sıra, görsel anlamda ve ekonomik olarak da büyük bir olumsuzluk sebebidir. Bu sorunun ortadan kalkması özellikle çöp üretiminin en aza indirgenmesi ve üretilen çöpün doğru yere atılması ile mümkündür.”

İrfan Sırdaş öğrencilerinden başarı

 İstanbul genelinde yarışmaya katılan öğrenciler arasında yer alan İrfan Sırdaş AEV Ortaokulu öğrencileri Gizem Dinar, Elif Demir, Sena Aybil, Ceyda Çuval ve Danışman Öğretmenleri Gamze Ceylan’dan oluşan “Çevre Koruyucuları Grubu” yarışmada üçüncü oldu. Çevre Koruyucuları Grubu ödüllerini 7 Haziran tarihinde Kadıköy Faik Reşit Unat Ortaokulu’nda yapılan törende aldı.

İrfan Sırdaş AEV Ortaokulu, İstanbulda dereceye girdi