İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 97.Yıldönümü kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı Gümüşkaya Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlendi.

İstiklal Marşı'mızın Kabulünün 97.Yıldönümü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde, Akif’in hayatı ve mücadelesine dair konuşmalar yapıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, vatanın tüm sancılarını ruhunun en derinliklerinde duyup keskin zekâsından damıtan Mehmet Akif Ersoy’u tanımanın önemine değindi. Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı program akışı şu şekilde oldu:

1.Açılış konuşması     

2.Saygı duruşu Ve İstiklâl Marşı 

3.Protokol konuşmaları      

4.Sinevizyon gösterimi     

5.Seçilmiş şiirlerin okunması 

6.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı sunumu

7.İstiklâl Marşı’mızın bestelenmiş ilk örneklerinden oluşan müzik dinletisi         

8.İstiklâl Marşı oratoryosu     

9.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı ve Mehmet Akif konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi.

 Programa İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Salih Aynural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri Liman Başkanı Raşit Çitim, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.