Mektebim, Deprem uyarı cihazıyla Türkiye 2.oldu

Mektebim Koleji Silivri Kampüsü Anadolu Fen Lisesi öğrencileri, 'Deprem Uyarı Cihazı' projesiyle Mili Eğitim Vakfı Koleji'nin düzenlediği ve 48 okulun 100'den fazla projeyle katıldığı 11.Ulusal Fen Bilimleri ve Proje yarışmasında Fizik dalında Türkiye 2.si oldu.

Mektebim, Deprem uyarı cihazıyla Türkiye 2.oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Analitik ve yaratıcı düşünebilme becerilerine sahip, bilime ve bilimsel düşünceye değer veren, veriye dayalı yorum ve muhakeme yapabilen, problem çözen ve bilgi üreten nesillerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen 11. Fen Bilimleri Şenliği ve Proje Yarışmasına Mektebim Koleji fizik öğretmeni Mahmut Ekerel ve kimya öğretmeni Meltem Aygün’ün rehberliğinde katılan Niyazi Barış Yanlışlar (10 Fen), Doğancan Öz (11-fen), Mahsun Aktoprak (10-fen), Berk Kırlangıç (10-Anadolu), “Deprem Uyarı Cihazı” projesiyle Fizik dalında Türkiye 2.oldu.                    

Ülkemizin önemli deprem kuşakları üzerinde bulunması ve dünyanın pek çok ülkesinde depremlerin can ve mal kaybına sebep olması nedeniyle Fizik alanında hazırladıkları deprem uyarı cihazı tasarımıyla yarışmaya katılan Mektebim Koleji öğrencileri, projelerini geliştirerek hayat kurtarmayı amaçlıyor. Tasarım, merkez üssünden yayılacak yıkıcı etkileri olan Love ve Rayleigh dalgaları öncesinde ortaya çıkan, yer kabuğu derinliklerinde oluşarak her yöne yayılan ve cihaza ilk ulaşan öncü P- dalgalarını 15-20 saniye öncesi tespit edebilecek bir prototip olarak hazırlandı. İlerleyen günlerde geliştirilecek olan cihaz ile özellikle evlerde deprem öncesi kısa sürede insanları uyarmak ve can kurtarmak hedefleniyor.