Mektebim ilk 4'ün içinde

Eğitim sektöründe hızla büyümeye devam eden ve Türkiye'de ilk 4 eğitim kurumu arasına giren Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, cumartesi günü basınla buluştu. Okulun bundan sonraki hedeflerini söyleyen Kalko, Mektebim Okulları'nın hikayesini bir kez daha anlattı.

Mektebim ilk 4'ün içinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Silivri Mektebim Koleji’nde basın mensupları ile buluşan Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko, Mektebim Okulları’nın açılışından ve yeni açılacak okullarından söz etti. Silivrispor’a da forma sponsoru olan Kalko, spora olan desteklerinin devam edeceğini söyledi. Basın toplantısına, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Meclis üyesi Rafet Keskin, Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun, Silivrispor Kulübü 2. Başkanı Süleyman Gencoğlu ve Silivrispor İdari Menajeri Özgür Kurt’ta katıldı.

KALKO’DAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR

Konuşmasına desteklerinden ötürü kendisini yalnız bırakmayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a teşekkür ederek başlayan Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, “Mektebim Okulları Büyükçekmece'de 2011 yılında eğitim yatırımlarına başlayıp, Silivri'de ki üç okul yatırımlarına devam edip, şuan itibariyle de Balıkesir-Edremit, Tekirdağ Merkez, Çorlu merkezde iki ayrı özel okul, Büyükçekmece'de dört okul, Beylikdüzü'nde bir okul, Bahçeşehir'de bir okul ve Bakırköy ve Bahçelievler'de de birer okullarla toplamda Türkiye genelinde 15 okula ulaşmış durumda ve bu noktada da eğitim kurumu zinciri sayısı itibariyle Türkiye'de ki en büyük 4 arasına girmiş bir eğitim kurumudur” dedi.

“BÜYÜKÇEKMECE DOĞDUMUZ,SİLİVRİ BÜYÜDÜĞÜMÜZ YER”

Her marka gibi Mektebim Okulları’nında çıktığı bir ilçe olduğunu söyleyen Kalko, “Bizim için Büyükçekmece ve Silivri'nin yeri Mektebim açısından ayrıdır. Büyükçekmece doğduğumuz, Silivri büyüdüğümüz yer olarak bizim tarihimizde. Mektebim olarak biz hep okulun tarih konusuna büyük bir gururla vurgu yapıyoruz. Her şirkete bir isim hikayesi nasip olmuyor bizim okullarımızın adının da bir isim hikayesi var. Biz okul adını düşünürken de bu mantıkla çok değerlendirme yaptık ve bizim duruşumuzu sergileyen bir hikayemizin olmasını istedik, bu noktada da adımızı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Millet mekteplerinden alarak, Mektebim Okulları markasını oluşturmayı hedefledik. Hatta tarihimizde de bu kadar bağdaşlaşmak istedik ki bu sene açtığımız sekiz okulumuzun Dolmabahçe sarayında bir basın toplantısı düzenledik. Neden Dolmabahçe sarayı olduğuna da gelince, Ulu Önder Atatürk Millet mekteplerinin tanıtımını da 1928 yılında Dolmabahçe sarayında yapmıştı. Bu noktadan hareketlerle de bizde yeni okul tanıtımlarını orada yaptık” dedi.

KANADA’DA BİR ŞUBE

Mektebim Okulları’nın şuan itibariyle mektebim okulları bünyesinde ve grup firmalarında yaklaşık 1100 çalışanı ve 4000 öğrencisi olduğunu söyleyen Kalko, “Bir sonraki eğitim öğretim dönemiyle alakalı da İstanbul Anadolu yakasında ve Anadolu da ki bazı şehirlerimizde başta Manisa-Akhisar olmak üzere yatırımlara başlanmış durumda ve bizim iki yıl sonraki planlarımızda, Kanada 'da Mektebim Okullarının bir şubesini açmak orta vaade de beş yıllık bir süreçte de Mektebim Üniversitesiyle bu yatırımları taçlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

“SEYYAR SATICILIK YAPTIK”

Eğitim sektörüne nasıl başladığını da anlatan Kalko, “Ben 2006 yılında bir butik bir dershane ile sektöre başlamış birisiyim, tabi bu sektöre 2006’dan daha önce de bir serüvenimiz var. 15 yaşında babamızı kaybettikten sonra Ankara'dan İstanbul’a geldiğimizde mali yönden zor dönemler geçirmiştik, o dönemde sirkecide lise yıllarımda 3 yıl boyunca seyyar satıcılık yaparak geçimimizi sağlayan bir aileydik. Ağabeyim kalp damar cerrahı şuan doçent, Medical Park hastanesinin kalp damar cerrahisi başkanı ve bizim yönetim kurulu üyemiz. Gazi Üniversitesi Uluslar arası ilişkiler bölümünü kazanıp, Ankara'ya tekrar döndüm. Kamu Yönetim bölümünde okudum ikinci üniversite olarak, yerel yönetimde yüksek lisans yaptım, şuan da yönetim organizasyon alanında doktor yapıyorum. Asıl idealimiz kaymakam olmaktı, iki soru ile kaymakamlık sınavını kaçırdım. Bir sene sonra tekrar sınava girerim ümidi ile İstanbul'a ailemin yanına döndüğümde kısa süreli bir part-time olarak bir kursta hukuk iktisat dersleri vermeye başladım.  İşte kötü mal sahibi insanı mülk sahibi yaparmış. Bizi o kadar kızdırdı ki karşı binalarına dershane açarak 2006 yılında eğitim serüvenine başlamıştık. Akabinde Ümit Eğitimin şubelerini açmaya devam ettik, hatta 2009 yılında Silivri'ye ilk girişimizi yapmıştık o dönemde yine Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar açılışımızı yapmışlardı” diyerek Başkan Işıklar’a tekrar teşekkür etti.

“MESLEK EDİNDİRME KURSLARI VERİYORUZ”

Bazı belediyelerde meslek edindirme kursları da verdiklerini belirten Kalko, “Biz çeşitli belediyelerle de sanat ve meslek edindirme kursları projeleri yürütmekteyiz. Büyükçekmece, Zeytinburnu, Ankara-Mamak ve Antalya-Kepez Belediyelerinde 600’e yakın öğretmen ve yardımcı personelle gerek sanat ve meslek edindirme kursları, gerekse bilgi evlerinde çocuklara ve yetişkinlere eğitim hizmetleri vermekteyiz. Belediyeler tarafından yapılan bu imkanları sunan eğitim kurumu Ümit Eğitim ve Mektebim Okulları ile iş birliği ile yapılan proje” dedi.

“BAŞARILI OLMANIN DEZ AVANTAJLARI DA VAR”

Eğitimden kazandıklarını, eğitime tekrar yatırdıklarını söyleyen Kalko, “2011 yılında başlayan Mektebim Okulları, ilk Büyükçekmece'de ki okulla başlayıp akabinde Silivri, Bakırköy, Büyükçekmece yeni şube ve şuanda 15 okul açtı. Dediğim gibi serüvenimiz bu, bu serüveni de paylaşmak istememde ki amaç şuydu Türkiye'de başarılı olmanın bir takım dezavantajları da vardır. Kısa sürede sağlanan başarıların altında bir takım gerekçeler aranır, burada aranılması halinde bulunacak tek gerekçe bu işe gerçekten büyük emek vermiş ve sadece eğitimle uğraşmış, eğitim dışında başka bir yatırım yapmamış, eğitimden kazandığını eğitime tekrar yatırıma dönüştürmüş bir gruptan bahsediyoruz. Bu nedenden ötürü bu serüveni de özellikle vurgulamak isterim ki, çeşitli okulların çeşitli gruplarla, kişilerle, yatırım fonlarıyla bir ortaklığı bir işbirliği olabilir, biz bunları saygıyla karşılıyoruz ama şu aşamada Mektebim Okulları olarak bizim hiçbir gruba, siyasi partiye, vakıfa, cemaate ya da bir fona ne yakınlığımız ne de uzaklığımız söz konusu. Biz Atatürk ilke ve inkılaplarına inanmış, ama tüm hayatın renklerine eşit mesafede duran ve Atatürkçülük duruşumuz dışında hiç bir tarafta da karşısında ya da yanında yer almak gibi boyutumuz olmayan siyasetten uzak ama siyasetçilere yakın bir çerçevede, eğitim kurumuyuz. Bunu özellikle vurguladım ki sizlerde basın mensupları olarak Mektebim okulları deyince de bu çerçeveden bakarsanız büyük mutluluk duyarız” dedi.

“SOSYAL PROJELERE DESTEK VERİYORUZ”

İmkanlarının çerçevesini yükseltmekle kalmayıp, bir takımda sosyal projelere katıldığını söyleyen Kalko, “Silivri'de bu tür okul yatırımlarını yaptıktan sonra, sadece Silivri’de ki eğitim çıtasını kendi imkanlarımız çerçevesi yükseltmekle kalmadık, bir takım sosyal projelere destekler verdik. Burada aklıma gelen engelliler derneği ile birlikte yapılan etkinlikten bahsedebiliriz. Bunun dışında Lösev ile yapılan etkinliklerimiz oldu. Açevle yapılan etkinliklerimiz oldu. İstanbul'da ki satranç federasyonunun iki defa İstanbul il yarışması Silivri Mektebim'de yapıldı. Buraya yaklaşık 95 okul yöneticisi ve velilere iki defa olmak üzere katılım sağladılar, yine bununla birlikte bu sene itibariyle Mektebim Okulları ikinci yılında olmasına rağmen ciddi bir kabuk değiştirme sürecine tekrar girdi ve Cambridge Üniversitesi ile bir protokol imzaladık ve bizim artık tam unvanımız Mektebim okulları Cambridge Blick Collezione School adını aldı” diyerek, Türkiye'de Cambridge Üniversitesi ile isin anlaşması yapılan tek okul olduklarını da vurguladı.  

“CAMBRİDGE SERTİFİKASINA SAHİP, DÖRT TANE ÖĞRETMEN ÇALIŞACAK”

Cambridge ile yapılan anlaşmanın sadece bir isim anlaşması olmadığının üstünü çizen Kalko, “Silivri Mektebim'de 4 tane ana dili İngilizce olan ve Cambridge sertifikasına sahip yabancı öğretmenler çalışacak. Cambridge yayınlarını kullanacağız ve Cambridge yayınlarının yazarlarının her biri Silivri Mektebim’e gelecek ve burada gerek öğrencilerle gerek öğretmenlerle de aynı ortamı paylaşacaklar. Cambridge Üniversinesi’nin yaptığı seviye sınavlarına girip sertifikalarını alacaklar, Nasıl ki Türkiye'de şuan KPDS diye bir dil sınavımız varsa ve her yerde geçerliliği varsa Cambridge Sertifikasının tüm dünyada geçerliliği mevcut bir belgesi var” dedi.

TURKCELL VE VESTELLE ANLAŞMA

Silivri Mektebim Okulları’nın Türkiye'de ki ikinci akıl konseptini uygulamaya koyduğunu söyleyen Kalko, “Bu noktada Turkcell, Vestel ve Mektebim protokol imzaladık. Vestel'in akıllı tahtalarını ve tabletli eğitim modeline geçiş yaptık. Bütün sınıf girişlerinde kapılarda dokunmatik monitörlerimiz vardır. Bunlar çocuklarımıza şifrelerini girmeleri halinde gerek başarı durumlarını, başarı grafiklerini, ödevlerini, gerekse o gün hangi dersin hangi ünitesini anlatılacağına kadar kapsamlı bilgileri içerecek. Okullarımızda yine bilgilendirme ekranlarımız mevcut artık panolarda kullanıyoruz ama tamamıyla akıllı okul konseptine duyurular yapılacak. Okullarımıza Vestel ile beraber Turkcell de geldi. Burası Türkiye’de Turkcell’in ilk pilot okulu. Hangi açıdan akıllı eğitim ürünü açısından ve Turkcell gibi bir dünya devinin de ilk pilot okulu olmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.

“VELİLER SIKI TAKİP EDECEK”

Öğrencilere cipli kart verileceğini ve bununla velilerin onları takip edebileceğini belirten Kalko, “Öğrenciler bu kart ile okula giriş-çıkış yapacaklar. Yemekhanede kullanacaklar. Kantinden ne alıyorlarsa bununla alacaklar. Bu ne demek oluyor. Veliler internete girdikleri takdirde, çocuklarının okula ne zaman girip, ne zaman çıktıklarını, yemekhaneden yemek yemeyip yediklerini, kantinden ne aldıklarını rahatlıkla görebilecekler. Hatta bunu da bir üst çıtasına çıkarttık. Örneğin, çocuğumuz diyabet hastası ve veli yasak olan yiyecekleri yemesini istemiyor. Bunun içinde veliler o yiyecekleri kodluyor ve öğrenci o yiyecekleri kantinden alamıyor” dedi.

“HERKESE AÇIK PLENETARYUM”

Silivri Mektebim Okulları’nda bölge de tek bir plenetaryum yatırımı yaptıklarının vurgusunu yapan Kalko, “Çocuklarımız elli metrekare kürenin içine girecekler. Sinema koltuklarımız var eğilebilen. Burada öğrenciler kürenin tepesine baktıklarında uzayın içindeymiş gibi üç boyutlu bir yaşamı görecekler. Bu da sadece Silivri Mektebim Okulları öğrencilere değil, Silivri’de bütün ilköğretim ve lise öğrencilerine de açık olacak. Bu noktada ilçe milli eğitim müdürümüzle görüşmelerimizi yaptık. Okul açılışı itibariyle bütün okullar, belirli bir periyotla ücretsiz plenetaryumumuzu ziyaret edecekler” dedi.

“ÜMİT BEY’İN BAŞARISI BÜYÜK”

Mektebim Okulları Kurcusu Ümit Kalko’dan sonra bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Türkiye’de bu tarz başarı hikayelerinin olması bu dönemde çok önemli. 4 bin öğrenciye eğitim verilen bir kurumun başındaki kişinin merak edilmesi doğaldır. Ümit Bey’in bu başarısı her şeyi örten bir başarı. Gerçekten gururlanacağımız bir durum. İlk olarak butik bir dershane açtıklarından ben Belediye Başkan Yardımcısıydım. O zamanlar bize durumu olmayan öğrenciler konusunda çok yardımcı oldu Ümit Bey. Başlangıç aşamasından itibaren çok büyük başarı sağlamış. Silivri’yi şuanda bir üniversiteye ihtiyacı var onunla burası taçlanacak. Umarım Mektebim okullarının bir kampüsü de burada olur. Ben Mektebim Okulları’nın ve Ümit Bey’in başarısını gerçekten hayranlıkla izledim. Silivri’de gerekli olanı büyük bir oranla kapattı. Ben Ümit Bey’e Silivri’ye yaptığı katılardan dolayı ve Silivrispor’a destek verdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.   

SİLİVRİSPOR’DAN KALKO’YA TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan sonra bir konuşma da Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun yaptı. Atun, Mektebim Okulları’nın Silivrispor’a büyük bir yatırım yaptığını söylerek, “Mektebim Okulları’nın kurucusu Ümit Kalko’ya ben yaptığı katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Silivrispor’a büyük bir destek verdi. Ve ben Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a çok teşekkür ediyorum. Silivrispor bizim değil, Silivrili’nin kulübüdür” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun, Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko’ya kendi adının yazdığı bir forma hediye etti. Kalko daha sonra misafirleri ile beraber okulu gezdi.