Mektebim Öğrencileri Çanakkale Zaferini Tekrar Yaşattı

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mektebim Okulları öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı

Mektebim Öğrencileri Çanakkale Zaferini Tekrar Yaşattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mektebim Okulları öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı 

Mektebim Okulları öğrencileri, Çanakkale Zaferini 18 Mart Salı günü Büyükçekmece Güzel Sanatlar Lisesinde çeşitli etkinliklerle kutladı. Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko, Genel Müdür Hasan Çoroğlu,Eğtim Koordinatörü Şule Yurcu, Veliler, Öğretmenler ve Öğrencilerinde katıldığı Çanakkale Zaferi etkinlikleri, şehitlerimize 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Ailelerin ve öğrencilerin yoğun katılımda bulunduğu organizasyon, Kurucu Ümit Kalko’nun açılış konuşmasıyla başladı. Kalko; Kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı yazdıklarını ve bu destanın bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir zafer olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi Kutlamaları kapsamında Mektebim Okulları’nın Büyükçekmece Sağlık Meslek ve Büyükçekmece Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanıizleyicilerden büyük alkış aldı. Eğitim Koordinatörü Şule Yurcu’nun da konuşma yaptığı etkinlikte, Yurcu; Atatürk’ün liderlik dehası ve Çanakkale Zaferi sırasında yaşanmış hikayelerden örnekler verdi. Mektebim Okulları Çok Sesli Korosunun ve Orkestranın verdiği konser ile devam eden etkinlik, Silivri Lise Kampüsü, Güzel Sanatlar Lisesi ve Beykent Koleji öğrencilerinin seslendirdiği Çanakkale Oratoryosu ile sonlandı. Kapanış sunumunda ise, Kurucu Ümit Kalko başta olmak üzere Genel Müdür Hasan Çoroğlu, Okul Müdürleri ve etkinlikte yer alan tüm öğrenciler sahneye çıkıp izleyicileri selamlarken, öğrencilerin performansları izleyiciler tarafından takdir edildi.

Veliler etkinlik sonunda Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonundan ayrılırken, Gerek öğrencilere gerekse de Mektebim Okulları yöneticilerine teşekkürlerini ve böyle tarihi bir zaferi tekrar yaşattıklarından dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.