Mektebim yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi

Türkiye genelinde 52 kampüs, yaklaşık 30 bin öğrenci ,6 bin çalışan ve 165 okula ulaşan Mektebim Okulları, 2017/2018 Eğitim Öğretim yılına, Silivri Kampüsü'nde düzenlenen törenle 'merhaba' dedi.

Mektebim yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mektebim Okulları Silivri Kampüsünde 2017-2018 eğitim yılının ilk ders zili çaldı. Sabahın erken saatlerinde velileriyle okula gelen öğrenciler oldukça heyecanlıydı. Hem yeni kampüsünün hem de eğitim yılının açılış konuşmasını yapan Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, yeni eğitim öğretim yılının herkes için hayırlı olmasını diledi.

Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, yaptığı konuşmada " TEOG sisteminin kalkmasında hiçbir sakınca yoktur. Bundan sonra Türkiye’de tarihe, sosyal derslere, kültürel derslere, sanatsal derslere, hele hele sportif derslere, akademik dersler kadar önem verirsek işte o zaman bizler başarılı oluruz" dedi.

Kalko, yeni açılan kampüs hakkında bilgiler verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEOG sisteminin kaldırılması konusundaki açıklamasını değerlendirdi. Kalko, Eğitim yılının açılışını, eğitimcilerin bayramı olduğunu söyledi.

Eğitim yılının açılış gününü bayram olarak nitelendiren Kalko, "Bugünü biz eğitimcilerin, bayram günü olarak nitelendirebiliriz.  Türkiye'de yaklaşık 80 bin okulda eğitim ve öğretim zili çaldı. Öğrencilerimiz bir aradayız. Bizim bütün temennimiz; öğrencilerimizin daha mutlu, daha huzurlu, daha başarılı, daha vatanını ve milletini seven, akıl ve bilim yolunda giden, milli ve manevi değerlere sahip çıkan yapılarla ve nesillerle geleceğimizi teminat altına almak. Bu nedenle bizim için bayram günü diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TEOG sistemini kaldırılmasına yönelik açıklamasını değerlendiren Kalko; "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı TEOG sisteminin kaldırılmasıyla alakalı görüşüne kesinlikle katılıyorum. Buna sadece TEOG olarak bakılmaması kanaatindeyim. Gerekirse çok büyük çalıştaylar ve kurultaylar yaparak, dünyadaki birçok eğitim bilimcilerini Türkiye’ye davet ederek ve Türkiye’deki eğitim bilimcilerle beraber oturup 100 yıllık eğitim planlaması yapmak gerekir. Anaokulundan üniversiteye kadar, mesleki eğitimden sosyal bilimler eğitimine varana kadar komplike bir çalışma içerisine girilip yapılırsa asıl o zaman daha vücut bulur. TEOG sisteminin dezavantajı sadece akademik başarıyı ölçmesidir. Bizler, sadece sınavlara hazırlan nesil mi yetiştirmek istiyoruz? Yoksa yaşama hazırlanan nesil mi yetiştirmek istiyoruz? Sınavda başarılı nesiller olup yaşamda başarılı nesiller olamamaktansa, yaşamda başarılı olan nesiller yetiştirmek biz için asıl olandır. Yaşamda başarılı olmanın tek yolu sadece akademik başarıdan geçmiyor, akademik başarıyla beraber sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif başarılar da gelmekte. Bu bağlamda TEOG yerine aslında artık sınavları kaldırmamız, sadece Türkiye’de yüzde3 ile 5 arasında olan özel liselerimize ve özel konsepti olan devlet liselerimize puanla alınması gerekir. Bu puanlamaları okullar kendi sınavlarında yapar, kendi sınavlarına göre seçerler. Bu sınavlar Millî Eğitim Bakanlığı gözetiminde ve ÖSYM'nin kontrolünde yapılır. Bunun dışında kalan yüzde 95'lik lise sayılarımızın tamamı da ikametgâh usulüyle öğrenci seçimi yaparsa o zaman TEOG sisteminin kalkmasında hiçbir sakınca yoktur. Bundan sonra Türkiye’de tarihe, sosyal derslere, kültürel derslere, sanatsal derslere, hele hele sportif derslere akademik dersler kadar önem verirsek işte o zaman bizler başarılı oluruz” dedi.

Silivri'deki yeni kampüs hakkında bilgi veren Kalko " Yaklaşın 12 bin m2 kapalı alan sahip, içinde çocuklarımızın yeteneklerini keşfedecekleri ve keşfettikleri alanları da geliştirebilecekleri bütün sosyal ortamlara sahip. Özellikle Silivri’mizin en büyük konferans salonuna, kapalı spor salonuna, buz pateni alanına, yarı olimpik yüzme havuzuna ve özellikle öğrencilerimizin çok istediği tenis kortu alanına varan kadar bütün önemli alanlar ve sosyal ortamlar kampüs tasarlanırken planlandı" dedi.