Milli Eğitim'deki mülakat skandallarının ardı arkası kesilmiyor

Geçtiğimiz günlerde Türk Eğitim-Sen 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir tarafından kamuoyu ile paylaşılan 'noter tasdikli torpil listesi'nin bir yenisi daha ortaya çıktı. İlk liste müdür mülakatları ile alakalıyken ortaya çıkan diğer liste de müdür yardımcılığı mülakatları ile ilgili…

Milli Eğitim'deki mülakat skandallarının ardı arkası kesilmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Eğitim Sen 9 No'lu Şube Başkan Enver Demir, yaptığı açıklamada müdür mülakatlarında olduğu gibi müdür yardımcı mülakatlarında da torpilin işlediğini öne sürdü. İşte Demir'in o açıklaması:

MEB’ in 3-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirdiği, yönetici adaylarının sözlü mülakat sonuçlarını “NOTER TASDİKLİ TORPİL” başlığıyla paylaşmıştık. Açıklamamızda, Eğitim Bir -Sen Şube ve İlçe Yöneticilerinin hazırlayarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ilettiği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince de İl Mülakat Komisyonlarına ulaştırılacağı iddia edilen Silivri ilçesinden mülakatlara girecek olan Okul Müdürlüğü Mülakat sonuçlarını “NOTER ONAYLI TORPİL” Listesiyle karşılaştırarak yayınlamıştık.

Noter onaylı torpilin ikinci perdesinde de Müdür Yardımcıları var. Ekli listede görüldüğü gibi Silivri ilçesinden Müdür Yardımcılığı için başvuru yapan 74 kişiden 11 i sınava girmemiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplu sonuçları yayınlama cesareti gösteremediğinden kendi imkanlarımız la mülakat puanlarını tespit ettiğimiz 50 kişinin 36 sı Eğitim Bir Sen üyesi 14 ü diğer sendikalara üye ve sendikasızdır.

Buna benzer uygulamaların gerek yazılı ve görsel basına gerekse sosyal medya mecrasındaki haberlerden, Türkiye genelinde de yaşandığına şahit oluyoruz.

Önceden Sonuçları belli olan Mülakatlar

Mülakatlardan önce notere onaylattığımız torpil belgesiyle mülakat sonuçlarını karşılaştırdığımızda torpil listesinde yüksek puan takdir edilen Eğitim Bir Sen üyelerinin tamamına yakınına daha önceden belirlenen puanlar verilmiştir.

Bu listeler şunun göstergesidir. 15 yıldır, FETÖ nün Devlet içinde oluşturduğu PDY ( Paralel Devlet Yapılanması ) ye benzer işleri şimdi sendika adı altında başka paralel yapılar gerçekleştiriyor.

Yönetici adayı belirlemelerinde adrese teslim iş yapılıyor. İl mülakat komisyonunu yaptığı bu işe “yönetici mülakatı” değil “Adamımı seçme tiyatrosu “ demek gerekir.

Ötekileştiren, ayrıştıran, dışlayan zihniyete yazıklar olsun.

Türk Eğitim Sen olarak; Yazılı sınavın da dâhil olduğu Liyakat, yetenek ve birikimin, o işi yapıp yapamayacağına yönelik objektif değerlendirmeler le ölçülecek hakkaniyetli bir sistemin bir an önce hayata geçirilmesini diliyoruz.