Milli Eğitim kapanışı Turgut Reis'te yaptı

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı kapanış töreni Turgut Reis İlkokulu'nda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim kapanışı Turgut Reis'te yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı kapanış töreni Turgut Reis İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Okul Müdürü Hakan Can’ın ev sahipliği yaptığı törene İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürü Mehmet Şen, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Meclis Üyesi Tamer Şişman, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suna Göçengil, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Program konuşmalarla başladı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Turgut Reis İlkokulu 3-A Sınıf Öğretmeni Damla Özaksöz açılış konuşmasını yaptı.  “2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nı başarılı bir şekilde tamamlamanın onurunu ve heyecanını yaşadık hepimiz. Şimdi şairin dediği gibi “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, / Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın, / Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit. / Bir kez ürün verir ekersen tohum, / Bir kez ağaç dikersen on kez ürün verir / Yüz kez olur bu ürün eğitirsen halkı.” Bir sonraki hedeflere ulaşmak için kullandığımız en güzel varlık çocuktur. Çocuklar gelecektir. Bizim yaşayamadıklarımızı yaşayacaklar, öğretemediklerimizi öğretecek, koruyamadıklarımızı koruyacak güzel yarınların mimarıdır çocuklarımız. Bizim işimiz, geleceği şekillendirmek; bize emanet edilen körpe beyinleri bilimin, aklın ışığında donatmaktır. Onları bilimin, aklın, insanlığın ışığı ile donatalım. Onlar da geleceğimizi aydınlatsın isteriz. Bugün çocuklarımızın bir kısmı ilk dört yıllık eğitimde birinci sınıfa geçerken, 4. sınıf öğrencilerimiz de üç şube olarak ilkokul eğitimlerini tamamlamış oluyorlar. Ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken büyüdüğünüzü hatırlayıp ortaokula geçmenin sevincini yaşamanızı istiyorum. Çalıştınız, emek harcadınız elbette karşılığını alacaksınız. Sözlerimi  “Zafer, zafer benimdir diyebilenlerindir.” “Başarı, ‘Başaracağım’ diyerek başlayanın ve ‘Başardım’ diyebilenindir” diyerek bitirmek istiyorum. Geleceğiniz aydınlık, yolunuz açık olsun.” diyen Özaksöz’ün ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay konuşmasını yaptı.

Ay, yaptığı konuşmada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yıl içerisindeki faaliyetlerini anlattı. Ay’ın ardından İlçe Kaymakamı Ali Partal konuşmasını gerçekleştirdi. Partal, öğrencilerden çok velilere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasının ardından öğrencilere de güzel tatil geçirmeleri dileklerinde bulundu.

Dakikalarca alkışlandı: AtaTürkiye

Konuşmaların ardından Turgut Reis İlkokulu öğrencisi Beril Büyükkaragöz şiirini okudu. Şirin ardından da 1-A sınıfı öğrencileri Sınıf Öğretmeni Bülent Akça yönetiminde “AtaTürkiye” isimli oyunlarını sahneledi. Üzerlerinde Atatürk ve Türkiye haritası baskısı olan kırmızı beyaz elbiseleri ile oyunlarını sergileyen minikler izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. 1-A sınıfı miniklerinin arından Eylül Şahin de şiirini okudu. Şirin ardından da Turgut Reis İlkokulu Anasınıfı öğrencileri gösterilerini sergilediler.

TEOG-2 birincileri ödüllendirildi

Gösterilerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikinci dönem TEOG sınavında 120 soruya da doğru cevap veren öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu ve İlçe Kaymakamı Ali Partal verdi.

Kaymakam Partal çocukları sevindirdi

Hava muhalefeti dolayısıyla konferans salonunda gerçekleştirilen programın son bölümü olan halk oyunları ekibi gösterisini okul bahçesinde sundu.

Program başlangıcında programın salona taşınma kararı ile birlikte, kişi sayısı fazla olan Turgut Reis İlkokulu Halk Oyunları Ekibi içinden salondaki sahneye uygun sayıda öğrenci seçimi yapıldı. Diğer öğrencilerin ağlamaları üzerine Kaymakam Partal konuşmasını yaparken öğrencilere kayıtsız kalmadı ve tüm öğrencilerin gösterilerini sergileyebilmeleri adına halk oyunları gösterisinin okul bahçesinde yapılmasını söyledi. Öğrencilerin, Kaymakam Partal’ın bu sözleri sonrasında mutlulukları gözlerinden okundu.

1-A sınıfının karnelerini dağıttılar

Gösterilerin sona ermesinin arından Kaymakam Ali Partal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, AK Parti Meclis Üyesi Tamer Şişman, Turgut Reis İlkokulu öğrencilerinin “Zihinden Makineye Bilgisayar Bilimleri ve Disiplinler arası Eğitim Modeli” kapsamında hazırladıkları projeleri inceledi. Öğrencilerden bilgiler de alan Kaymakam Partal, projelerin hayata geçirilebilmesi adına projelerle ilgili dilekçeleri gerekli makamlara ileteceğini söyledi.

Kaymakam Partal ve beraberindekiler daha sonra 1-A sınıfının karne heyecanına ortak oldu. Çocuklar karnelerini Kaymakam Ali Partal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Meclis Üyesi Tamer Şişman’ın elinden aldılar.

Eyüp Can BALABAN