Milli Eğitim'den 'Kardeş' projesi

Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni bir projesi olan ve El ele Yarınlara sloganıyla başlatılan Kardeş Okul-Kardeş Kurum projesinin protokol imzaları bugün atıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milli Eğitim'den 'Kardeş' projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Silivri Öğretmenevi’nde yapılan imza törenine İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, protokol üyeleri, okul müdürleri ile projeye destek veren kurum yöneticileri ve temsilcileri katıldı.İmza töreninin açılış konuşmasını Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay yaptı.

“KARDEŞLİK KAVRAMI BİZİM MEDENİYETİMİZDE BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR”

İlçemizde 1600’e yakın öğretmen, 27500 öğrencimizle birlikte büyük bir heyecan ve coşku içerisinde eğitim-öğretime devam ediyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ay “ İlçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak eğirim öğretimin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere         proje çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu yıl pek çok projeyi hayata geçirdik. Bugün de yeni bir projeye başlangıç yapıyoruz. Kardeş okul-Kardeş kurum projesi. Kardeşlik kavramı bizim medeniyetimizde büyük anlam ifade ediyor. Hz.Ali’nin güzel bir sözü var “İnsanlara iyi davranınız onlar ya yaradılışta kardeştirler yada dinde kardeştirler “ İnsanların kardeşliği olduğu gibi kurumların da kardeşliği var. Bu maksatla bu projeyi hayata geçirdik. Katkı sağlayan kurum yöneticilerine ve ilçemizde faaliyet gösteren kamu kurumları, STK’ları ve iş dünyasının seçkin temsilcilerine çok teşekkür ediyorum.”dedi.

HEDEFİMİZ SİLİVRİ’Yİ EĞİTİMLE İLGİLİ BİR MARKA ŞEHİR, BİR MARKA İLÇE YAPMAK

“Kısa sürede de çok iyi bir iş çıkarmış olduklarını memnuniyetle gördüm” diyen İlçe Kaymakamı Faruk Bekarla da yaptığı konuşmada “Daha önce görev yapmış olduğum bir ilçede daha küçük ölçekli olarak uyguladığımız bir projeyi hayata geçirmek maksadıyla burada toplandık. Bu konuyu arkadaşlarımızla konuştuğumuzda onlarda heyecanla karşıladılar ama doğrusu bugün buradaki manzarayı görünce kısa sürede de çok iyi bir iş çıkarmış olduklarını memnuniyetle gördüm. Toplumumuzda her dost sohbetinde cümleyi eğitim şart diye bağlar, fakat eğitimle ilgili elimizi taşı altına sokulması gerektiği noktalarda işi hep devlete yükler kendimizi biraz kenara çekeriz. Bu anlamda bu proje biraz daha toplumun tüm kesimleriyle müştereken yalpan bir proje, eğitimle ilgili kurumların bir rol üstlenmesi, eğitimle ilgili sorumluluğu paylaşmasını sağlamak hem çocuklarımızın toplumun tüm kesimleriyle kaynaşması hem de eğitimle ilgili eksik ve ihtiyaçlarımızın karşılanmasında noktasında faydalı olacak bir proje, Bugün 30’un üzerinde okulumuzla 30’un üzerindeki kurumumuzun kardeşliğini bir imza ilede taahhüt altına almak için toplandık. Bunu yaparken ben ana hedefimizin Silivri’yi eğitimle ilgili bir marka şehir, bir marka ilçe yapma amacını güttüğümü belirtmek istiyorum. Ama bu sadece benim tek başıma yada ilçe Milli eğitim müdürlüğünü yönetiminin ulaşabileceği bir hedef olamaz. Bununla ilgili bütün Silivri’nin el ele tutuşması el birliği, işbirliği ve güç birliği yapması gerekir. Umuyorum ki şu an 30-35 gibi bir sayıyla başladık, ilerle yen zamanlarda bu sayının kardeşlik ilişkisiyle sizler gibi yeni kurumları da ilave etmek suretiyle bütün okullarımızı kardeş kurumlarla ilişkilendirip onlara sürekli devam edecek bir yol arkadaşlığını tesis ederiz. Hem çocuklarımıza hem gençlerimizi hem de geleceğimizi bu suretle daha garanti altına almış oluruz diye yola çıktık. İnşallah mahcup olmayız, inşallah hep beraber en güzel şekilde     neticeler alırız. Katkı sağlayan, aynı kuyuya taş atan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur”dedi.

İmza töreni ,Okul yöneticileri ile kurum temsilcilerinin karşılıklı protokol imzalanmasıyla sona erdi.