Minik Öğrenciler 'Ebru Sanatı' ile buluştu

Renkli Balonlar Anaokulu minikleri Ebru sanatı ile buluştu.

Minik Öğrenciler 'Ebru Sanatı' ile buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurulduğu günden beri öğrencilerine el becerileri de kazandırmayı ilke edinen Renkli Balonlar Anaokulu, Geleneksel Türk El Sanatları'nın gelecek kuşaklara aktarılması içinde çaba sarf ediyor.

Bu amaçla Okulun eğitim salonunda düzenlenen etkinliğe okul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Ebruzenler Işık Çokgezen ve Vedat Hoca, fırça kullanmalarına ve güzel figürler ortaya çıkarmalarına yardımcı oldukları minik öğrencilere ebru sanatının inceliklerini gösterdi. Ebru yapma fırsatı bulan okulunu minikleri, seçtikleri renkler ve su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşadı.

Yapılan etkinlikle ilgili olarak “Üretkenliğin, yeteneğin ve yaratıcılığın bileşkesidir, sanat” diyen Okul kurucusu Dilek Akbay “Çocuğun zihinsel, bedensel ve sosyal gelişiminde sanatsal etkinliklerin önemi tartışılamaz. Çocuk sanatsal faaliyetlerle kendini daha iyi ifade eder. Çocuklarımızın renklerin su ile dansına hayran kaldı. Ebru Sanatı sayesinde sabrı, konsantre olmayı, hoşgörüyü, kendini yeniden keşfetmeyi ve yeni bir bakış açısı kazanmayı öğrendiler.”dedi.


Keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyen ana sınıfı öğrencileri, Ebruzenlere teşekkür ettiler.